Φεστιβάλ / Βραβεία

Ετοιμάστε βαλίτσα! Διεκδικήστε μια πρόσκληση για το αniμasyros 5.0 τον Σεπτέμβριο!

στα 10

Από τις 20 ως τις 23 Σεπτεμβρίου, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο, το αniμasyros 5.0, θα συγκεντρώσει στο νησί τους δημιουργικότερους ανθρώπους του κόσμου. Κι ένας από τους αναγνώστες του flix.gr θα είναι καλεσμένος!

Flix Team
Ετοιμάστε βαλίτσα! Διεκδικήστε μια πρόσκληση για το αniμasyros 5.0 τον Σεπτέμβριο!

Αniμasyros σημαίνει ταινίες animation! Το αniμasyroς 5.0 επιστρέφει στην Ερμούπολη της Σύρου στις 20-23 Σεπτεμβρίου 2012, φιλοξενώντας όπως κάθε χρόνο προβολές ταινιών από όλο τον κόσμο σε 2 διαγωνιστικά τμήματα, αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, διεθνείς καλλιτέχνες και σχολές animation, ειδικές προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους και το επαγγελματικό φόρουμ.

Το φετινό πρόγραμμα του αniμasyros, που κάθε χρόνο γίνεται και πιο φιλόδοξο και δημιουργικό, περιλαμβάνει:

  • Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα με ταινίες μικρού μήκους από όλον τον κόσμο.
  • Φοιτητικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα με ταινίες από νέους δημιουργούς, φοιτητές ή απόφοιτους σχολών animation από όλον τον κόσμο.
  • Αφιέρωμα TinTin με τον προβολέα στον Βέλγο δαιμόνιο ήρωα τού Ερζέ, με προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων και ταινιών ντοκιμαντέρ, τόσο για τον Τεν Τεν, όσο και για τον δημιουργό του, όπως το εμβληματικό ντοκιμαντέρ «Hergé et Moi», διαλέξεις και ένα παιδικό εργαστήρι με θέμα «Κάνε και Συ το Δικό σου Ηρωα». Το αφιέρωμα θα εμπλουτίσει, ως προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, ο έμπιστος συνεργάτης του Ερζέ, ο Αλέν Μπαρέν, ενώ θα γίνει και στερεοσκοπική προβολή της ταινίας «Οι Περιπέτειες του ΤενΤεν: το Μυστικό του Μονόκερου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.
  • Αφιέρωμα στο μεγάλο Γάλλο δημιουργό Μισέλ Οσελό, του οποίου η πιο πρόσφατη ταινία, «Les Contes de la Nuit», θα προβληθεί ως ταινία έναρξης του Φεστιβάλ την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου.
  • Αφιέρωμα Cinanima, προσέγγιση στο σημαντικό Πορτογαλικό Φεστιβάλ με προβολές βραβευμένων πορτογαλικών ταινιών της τελευταίας πενταετίας.
  • Αφιέρωμα London International Animation Festival, με προβολές του best of των τελευταίων χρόνων.
  • Βρετανικό animation retrospective με ό,τι πρέπει να έχετε δει, από το 1990.
  • American Animation Panorama, με τους ανεξάρτητους Αμερικανούς δημιουργούς στο επίκεντρο, όπως ο Τζον Ντίλγουορθ, δημιουργός της σειράς «Courage, the Cowardly Dog», κάτοχος 10 βραβείων ASIFA κι υποψήφιος για Οσκαρ το 1996 με το «The Chicken from Outer Space», ή ο Πάτρικ Σμιθ, σκηνοθέτης του «Daria», της σειράς του MTV και επίσης διεθνώς αναγνωρισμένος για τη δουλειά του.
  • Forum: Animation & Music
  • Εργαστήρια για παιδιά και νέους, όπως η δημιουργία puppets με την καθοδήγηση του animation studio Animate & Create, στο οποίο θα συμμετάσχουν μόνο 16 άτομα, γι’ αυτό σπεύστε να υποβάλετε την αίτησή σας, αλλά και το κλειστό εργαστήρι όπου τα Παιδιά της Φιλαρμονικής της Σύρου ενορχηστρώνουν μουσική του Μάρκου Βαμβακάρη και τη ντύνουν με animation.
  • Προβολές του Cartoon D' Or των τελευταίων δύο χρόνων.

Το αniμasyros 5.0 προσφέρει σε έναν αναγνώστη του flix.gr ένα πολύτιμο (και πολύχρωμο!) δώρο: το ταξίδι, τη διαμονή και τη διαπίστευση για να παρακολουθήσει ολόκληρο το Φεστιβάλ από κοντά! Στείλτε μας email στο win@flix.gr , σημειώνοντας οπωσδήποτε στο subject «αniμasyros 5.0» και γράφοντάς μας το ονοματεπώνυμό σας και, σε μια φράση, γιατί αγαπάτε το animation! Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη, 29 Αυγούστου και ο νικητής θα κληρωθεί την Πέμπτη, 30 Αυγούστου και θα ενημερωθεί με email.

Επισκεφθείτε το επίσημο website του αniμasyros για περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ. Το flix.gr θα σας ενημερώσει αναλυτικά για την κάθε ξεχωριστή ενότητα της φετινής διοργάνωσης.

Tags: animasyros