Buzz

O Ντένζελ Ουάσινγκτον είναι ένας ήρωας σε μοντέρνους καιρούς στο «Equalizer»

στα 10

Το φιλμ του Αντουαν Φουκουά, δίνει στον εξαιρετικό ηθοποιό έναν ρόλο που του ταιριάζει γάντι.

O Ντένζελ Ουάσινγκτον είναι ένας ήρωας σε μοντέρνους καιρούς στο «Equalizer»

Στην πραγματικότητα το γάντι θα μπορούσε να είναι γάντι του μποξ, αν μόνο ο χαρακτήρας που υποδύεται εκεί ο Ουάσινγκτον χρειαζόταν γάντια του μποξ για να δείρει κάποιον. Και η αλήθεια είναι πως δεν τα χρειάζεται.

Στο φιλμ ο Ουάσινγκτον υποδύεται τον Ρόμπερτ ΜακΚόλ, έναν πρώην πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. Που προσπαθεί να αφήσει πίσω του ένα βίαιο και σκοτεινό παρελθόν. Μόνο που όπως συνήθως συμβαίνει, ακόμη κι αν εκείνος θέλει, το παρελθόν έχει διαφορετική γνώμη.

Και φυσικά όπως κάθε ήρωας, ακόμη και διστακτικός ο χαρακτήρας του Ουάσινγκτον θα ανταποκριθεί στην πρόκληση, όταν μια νεαρή κοπέλα, μπλεγμένη στις πιο σκοτεινές διαδρομές της ρώσικης μαφίας θα χρειαστεί την βοήθειά του. Κι ως το τέλος του φιλμ, ο ΜακΚόλ θα έχει μεταμορφωθεί σε έναν υποστηρικτή των αδύναμων κι όσων χρειάζονται βοήθεια στην υπόσχεση μιας σειράς ταινιών που δεν θα είχαμε καμιά αντίρρηση να δούμε.

Σύμφωνα με τον Ουάσινγκτον που υποδύεται εξαιρετικά αυτόν τον καλοδεχούμενο κινηματογραφικό ήρωα, η τάση για δικαιοσύνη είναι έμφυτη στον άνθρωπο, μόνο που στο σινεμά αυτή συχνά αποδίδεται πιο αποτελεσματικά και θεαματικά απ΄ ότι στην αληθινή ζωή.

Ειδικά σε μια ταινία σαν το «Equalizer» κι από έναν χαρακτήρα όπως αυτός του ΜακΚόλ, για τον οποίο, όπως και για τον τρόπο που τον υποδύεται ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, μιλά το παρακάτω βίντεο...

Διαβάστε την κριτική του flix για την ταινία και δείτε που παίζεται