Buzz

Ενας bop τροχονόμος για τον Γούντι Αλεν

στα 10

Ο Πιερλουίτζι Μαρτσιόνε, τροχονόμος στην πολυσύχναστη Πιάτσα Βενέτσια της Ρώμης, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι αν κάνεις τη δουλειά σου σωστά, μια μέρα θα έρθει η αναγνώριση. Στην περίπτωσή του, ήρθε με έναν ρόλο στο «The Bop Decameron» του Γούντι Αλεν!

Ενας bop τροχονόμος για τον Γούντι Αλεν
Οι κλήσεις στη Ρώμη είναι παρελθόν για τον Γούντι

Συνεχίζοντας την... παγκόσμια κινηματογραφική περιοδεία του, ο Γουντι Αλεν βρίσκεται αυτό τον καιρό στη Ρώμη, γυρίζοντας την επόμενη ταινία του, μια χιουμοριστική, σπονδυλωτή κομεντί, εμπνευσμένη από το Δεκαημέρο του Βοκάκιου.

Γυρίζοντας μια σκηνή στην Πιάτσα Βενέτσια πριν λίγες μέρες, την προσοχή του τράβηξε ο τροχονόμος της πλατείας, η φιγούρα και η κινησιολογία του κι εντυπωσιάστηκε τόσο, που του έδωσε έναν μικρό αλλά ομιλούντα ρόλο στο φιλμ.

Ο τριανταεπτάχρονος τροχονόμος, μπορεί να μην είχε σκεφτεί ποτέ την πιθανότητα μιας κινηματογραφικής καριέρας, αλλά δήλωσε εντυπωσιασμένος από την συνεργασία του με τον Γούντι.

«Το απόλαυσα» λέει. «Το μόνο που ήθελε από μένα ήταν να είμαι ο εαυτός μου, απολύτως αυθόρμητος, οπότε δεν ήταν κάτι δύσκολο. Ο ρόλος μου είναι έτσι κι αλλιώς αυτό που κάνω, αλλά ο Γούντι με βοήθησε πολύ στο που να σταθώ και πως να πω τις ατάκες μου, στη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χαρακτήρας του είναι τροχονόμος αλλά, όχι μόνο με την κυριολεκτική έννοια της λέξης: «νομίζω ότι μέσα από ένα voice over, ο ήρωας που υποδύομαι, δεν θα κατευθύνει μόνο τα αμάξια στην πλατεία, αλλά και την «κυκλοφορία» ανάμεσα στις διαφορετικές ιστορίες της ταινίας, που συναντιούνται στους δρόμους της Ρώμης».

Ευτυχώς, ο Πιερλουίτζι, δεν έχει ακόμη αποκτήσει ατζέντη, ή φιλοδοξίες για καριέρα στο σινεμά, αλλά όπως λέει, «αν ο Γούντι μου το ζητούσε, θα έπαιζα αμέσως και στην επόμενη ταινία του».