Buzz

Εφυγε από τη ζωή η παραγωγός Λόρα Ζίσκιν

στα 10

Θα ήταν το Χόλιγουντ ίδιο χωρίς την Λόρα Ζίσκιν; Η παραγωγός που έχτισε τις καριέρες των Τζούλια Ρόμπερτς, Κέβιν Κόστνερ, Νικόλ Κίντμαν έχασε χτες τη μάχη με τον καρκίνο. Ηταν 61 ετών.

Εφυγε από τη ζωή η παραγωγός  Λόρα Ζίσκιν
H Zίσκιν στα γυρίσματα του «Spider-Man 3» με τον επίσης παραγωγό Αβι Αραντ

Μπορεί να μην αναγνωρίζετε το όνομά της, ξέρετε όμως πολύ καλά τις ταινίες που έχει υπογράψει ως παραγωγός: «Καλύτερα δε Γίνεται», «Spider-Man», «Pretty Woman», «To Die For», «Fight Club» για να ανεφέρουμε μερικές.

Μία από τις πιο δυναμικές γυναίκες του Χόλιγουντ, στενή φίλη των δύο ισχυρών γυναικών των μεγαλύτερων στούντιο (της Εϊμι Πάσκαλ της Sony Pictures και της Σέρι Λάνσινγκ, πρώην CEO της Paramount Pictures), υπεύθυνη για την ανακάλυψη μεγάλων σταρ όπως για παράδειγμα της Τζούλια Ρόμπερτς (για την οποία πίεσε για το ρόλο στο «Pretty Woman»).

Η Ζίσκιν είχε επίσης υπάρξει παραγωγός δύο οσκαρικών απονομών, και για αυτή του 2002 είχε κερδίσει βραβείο ΕΜΜΥ και, επιπλέον, είχε κατακτήσει το ρεκόρ της πρώτης γυναίκας παραγωγού που υπέγραφε μόνη της οσκαρική τηλεοπτική μετάδοση στην ιστορία του θεσμού.

Σε ηλικία 54χρονών διεγνώσθη με καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει σε μεγάλες χολιγουντιανες παραγωγές. Το μόνο άλλο πάθος της ήταν το πρότζεκτ «Stand up to Cancer» ένα ίδρυμα έρευνας για την καταπολέμηση του καρκίνου, για το οποίο είχε οργανώσει την παραγωγή πολλών τηλεοπτικών ενημερωτικών μαραθώνιων - όπου όλο το Χόλιγουντ είχε τρέξει να βοηθήσει (από την Μέριλ Στριπ και τον Σίντνεϊ Πουατιέ μέχρι τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την Τζούλια Ρόμπερτς).

Η πρώτη δουλειά που ανέλαβε στην καριέρα της ήταν το θρίλερ «No Way Out» με τον νεαρό τότε Κέβιν Κόστνερ. Το τελευταίο credit της θα αναγραφεί στους τίτλους τέλους του «Amazing Spider-Man».

Δουλεύοντας για αυτή την ταινία μέχρι τέλους, πέθανε στο σπίτι της, έτσι όπως επιθυμούσε.