Φεστιβάλ / Βραβεία

Διχάζει η ερμηνεία της Κίρα Νάιτλι στο «Α Dangerous Method» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

στα 10

Μπορεί ο νέος Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ να απογοήτευσε στην πρεμιέρα του στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, αλλά η πρωταγωνίστρια του, Κίρα Νάιτλι, έχει βάλει φωτιά στα πηγαδάκια των κριτικών!

Flix Team
Διχάζει η ερμηνεία της Κίρα Νάιτλι στο «Α Dangerous Method» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
Η Κίρα Νάιτλι μαζί με τον Μάικλ Φασμπέντερ στο «A Dangerous Method» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Αλλοι μιλούν για μια καθαρη «οσκαρική» ερμηνεία και άλλοι για κάτι για το οποίο η ηθοποιός θα έπρεπε να ντρέπεται. Ο λόγος για το ρόλο της Κίρα Νάιλτι στο «Α Dangerous Method» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, η οποία μόλις έκανε την πρεμιέρα της στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας απογοητεύοντας τους κριτικούς.

Οχι μόνο γιατί όλοι περίμεναν κάτι πιο «αιχμηρό» πάνω στην ιστορία της σχέσης του Σίγκμουντ Φρόιντ και του Καρλ Γιουνγκ με αφορμή ένα περιστατικό νεύρωσης (βλ. Κίρα Νάιτλι) αλλά κυρίως γιατί ο Κρόνενμπεργκ κρατάει τους τόνους χαμηλά και τη «νεύρωση» ακόμη χαμηλότερα.

Οι ξυλιές στον πισινό της Κίρα Νάιτλι, όμως, συζητιούνται περισσότερο από οτιδήποτε στη Βενετία από την ημέρα προβολής της ταινίας και η αλήθεια για την ερμηνεία της βρίσκεται κάπου στη μέση.

Το Variety θεωρεί την ερμηνεία της Νάιτλι «προβληματική», η Guardian γράφει πως «Η Νάιτλι προσφέρει το οσκαρικό δόλωμα της ταινίας», η Telegraph αναφέρει πως «ο Κρόνενμπεργκ αποσπά από τη Νάιτλι μια ερμηνεία τόσο σαρδόνια που μοιάζει σαν να είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο αξίζει να συζητήσεις για την ταινία», το Hollywood Reporter επαινεί την «εξαιρετική δουλειά της Νάιτλι σε ένα χαρακτήρα με ευρύ συναισθηματικό φάσμα» χαρακτηρίζοντας την «εντυπωσιακή».

Μένει να δούμε τι γνώμη θα έχει η Ακαδημία για την «αγαπημένη της» Νάιτλι, όταν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των Οσκαρ. Μέχρι τότε διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Α Dangerous Method» εδώ και όσα είπαν οι συντελεστές της ταινίας στην Συνέντευξη Τύπου στη Βενετία εδώ.