Buzz

Ενα σινεμά στην άκρη του κόσμου

στα 10

Τι δουλειά έχουν οι καρέκλες ενός παλιού σινεμά στην μέση της ερήμου, στην Αίγυπτο;

Ενα σινεμά στην άκρη του κόσμου

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να ανακαλύψεις ψάχνοντας στα google maps κι ο Εσθονός φωτογράφος Καούπο Κίκας μοιάζει να βρήκε κάτι αληθινά αλλόκοτο. Ενα «θερινό σινεμά» κυριολεκτικά στο πουθενά, του οποίου οι καρέκλες στέκονται ακόμη πάνω στην άμμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βρίσκουμε στο blog του Κίκας, ο κινηματογράφος ήταν το τρελό όνειρο ενός γάλλου που πριν δέκα περίπου χρόνια, αποφάσισε να χτίσει ακριβώς αυτό: ένα σινεμά στο πουθενά.

1

Ετσι, αγόρασε όλες τις καρέκλες από έναν παλιό κινηματογράφο στο Κάιρο, καθώς και μια μηχανή προβολής, έστησε μια τεράστια οθόνη και ετοιμάστηκε για την πρεμιέρα.

1

Η οποία φυσικά δεν συνέβη ποτέ αφού μια σειρά από «ατυχίες» (που μάλλον είχαν να κάνουν με τον όχι ακριβώς φιλικό τρόπο που έβλεπαν τα σχεδιά του οι τοπικές αρχές) εμπόδισαν το σινεμά να κάνει την πρεμιέρα του κι από τότε δεν λειτούργησε ποτέ.

1

Ακόμη κι έτσι όμως παραμένει «ανοιχτό» και κατά κάποιο τρόπο ακόμη πιο γοητευτικό σαν θερινό φάντασμα σε μια ιστορία που μοιάζει τόσο γοητευτική που θα άξιζε να μεταφερθεί στην οθόνη.

Και γιατί όχι, να κάνει την πρεμιέρα της ακριβώς εκεί...

1

Δείτε ακόμη:

Tags: fun, theatres