Φεστιβάλ / Βραβεία

«Αυτή η οικογένεια είναι καταραμένη». Τρέιλερ για το «Dead Europe»

στα 10

Εχοντας κάνει την πρεμιέρα της στην Μελβούρνη και το Σίδνεϊ και λίγο πριν την πρώτη διεθνή προβολή της στο φεστιβάλ του Τορόντο, η -και με έντονο ελληνικό χρώμα- ταινία του Τόνι Κράβιτζ μας δείχνει το πρώτο της τρέιλερ.

«Αυτή η οικογένεια είναι καταραμένη». Τρέιλερ για το «Dead Europe»

Το φιλμ είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Χρήστου Τσιόλκα συγγραφέα του «Head On» που μεταφέρθηκε στο σινεμά από την Ανα Κόκκινος, αλλά και του πιο πρόσφατου «Το Χαστούκι» που έδωσε μια εξαιρετική μίνι σειρά, το «Dead Europe», είναι το ίσως το πιο φιλόδοξο έργο του, κάτι που είναι εμφανές και στην ταινία.

Το «Dead Europe» γυρίστηκε εν μέρει και στην Ελλάδα (διαβάστε εδώ μια συνέντευξη του σκηνοθέτη από τα γυρίσματα)με την συμμετοχή ηθοποιών όπως ο Θάνος Σαμαράς και η Δανάη Σκιάδη σε βασικούς ρόλους.

Δείτε το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε και διαβάστε την ιστορία εν αναμονή του φιλμ.

Ο θάνατος του πατέρα του Αϊζακ, αποκαλύπτει ένα βαθύ χάσμα στην οικογένειά του και τον σπρώχνει να επιστρέψει στην στην πατρίδα των γονιών του και στην φονική κληρονομιά της,

Στο χωριό των γονιών του στην Ελλάδα ο Αϊζακ μαθαίνει για την καταραμένη ιστορία του πατέρα του. Στην αρχή απορρίπτει τις ιστορίες που ακούει σαν προλήψεις και ανοησίες. Αλλά στην διάρκεια των ταξιδιών του στην Ευρώπη, -από την Ελλάδα στο Παρίσι και τη Βουδαπέστη- ο Αιζακ θα έρθει αντιμέτωπος με τον αντισημιτισμό του παρελθόντος, την μισαλλοδοξία που βρίσκεται βαθιά στα κόκαλα της Ευρώπης και την φύσης της της κληρονομικής ενοχής και των μυστικών.

Καθώς το μυαλό και το κορμί του διαλύονται ο Αϊζακ θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος που έχουν βρει καινούρια μορφή στο πρόσωπο των σύγχρονων απόκληρων της Ευρώπης.

Μόνο όταν θα υποκύψει στην τρέλα στην Βουδαπέστη, περιστοιχισμένος από την πιο σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης, θα παραδεχτεί τόσο την κατάρα της οικογένειάς του, όσο και τα δεσμά του αίματος και της ιστορίας που κυλούν στις φλέβες όλων μας.