Buzz

Τα σενάρια που έγραψε ο Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ για το «Star Wars» και δεν έγιναν ποτέ

στα 10

Μάλιστα ένα από αυτά ήταν και μια τανία με τον Jabba the Hutt την οποία θα σκηνοθετούσε ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

Τα σενάρια που έγραψε ο Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ για το «Star Wars» και δεν έγιναν ποτέ

Πίσω το 2015 ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο είχε ξεκινήσει τις φήμες ότι δούλευε πάνω σε μια «Star Wars», την οποία μάλιστα είχε χαρακτηρίσει ως τον «Νονό» με τον Jabba the Hutt, κάτι που επιβεβαίωσε δυο χρόνια αργότερα και η Lucasfilm. Η ταινία φυσικά δεν έγινε ποτέ, αλλά τώρα έρχεται ο σεναριογράφος Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ να επιβεβαιώσει πως όντως είχε γράψει όχι ένα αλλά δυο σενάρια «Star Wars», με το ένα να ήταν εκείνο του Ντελ Τόρο.

Μιλώντας στο podcast «Happy Sad Confused» ο Γκόγιερ μίλησε για τα δυο του αυτά project τα οποία όντως είχαν ξεκινήσει να γίνονται ως έναν βαθμό, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν. «Είχα γράψει μια ταινία Star Wars την οποία επρόκειτο να σκηνοθετήσει ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο,. Ηταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια». Ο Γκόγιερ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για την ίδια την πλοκή, αλλά είπε αργότερα ότι «ήταν ένα ωραίο σενάριο».

Ο Ντελ Τόρο επιβεβαίωσε το σχόλιο του Γκόγιερ κάνοντας retweet ένα βίντεο της συνέντευξης, λέγοντας: «Αλήθεια. Δεν μπορώ να πω πολλά. Iσως δύο γράμματα “J” και “BB”. Τρία γράμματα είναι τελικά.»

Οσο αφορά το άλλο σενάριο ο Γκόγιερ αποκάλυψε λίγα περισσότερα πράγματα. «Είχα γράψει κι ένα «σενάριο» για την προέλευση των Τζεντάι, η οποία λάμβανε χώρα 25.000 χρόνια πριν από την πρώτη ταινία “Star Wars”.» Η πλοκή της μοιάζει αρκετά με εκείνη την οποία θα σκηνοθετήσει ο Τζέιμς Μάνγκολντ, αλλά ο Γκόγιερ δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο αν και υπάρχουν προφανείς παραλληλισμοί.

Αλλά ο Γκόγιερ μοιάζει σαν να μην θέλει να ασχοληθεί αυτόν τον καιρό τίποτα σχετικό με τη Lucasfilm. «Το να ασχολούμαι με το Star Wars θα ήταν διασκεδαστικό για μένα. Αλλά συνέβαιναν πολλά πράγματα στα παρασκήνια στη Lucasfilm εκείνη την εποχή». Και μάλλον μετά από την χλιαρή αποδοχή του «Solo» μάλλον αυτό δεν θα γίνει και ποτέ στο μέλλον.