Industry

«Cleopatra» και Ντέιβιντ Φίντσερ. Οχι ακριβώς ένας μεγάλος έρωτας.

στα 10

Η Αντζελίνα Τζολί εξακολουθεί να θέλει να ντυθεί βασίλισσα της Αιγύπτου. Το... κορίτσι με τα τατουάζ όμως, θα πρέπει να ψάξει καινούριο σκηνοθέτη για το project της, αφού ο Φίντσερ αποχώρησε.

«Cleopatra» και Ντέιβιντ Φίντσερ. Οχι ακριβώς ένας μεγάλος έρωτας.

Δεν είναι ο πρώτος σκηνοθέτης που εγκαταλείπει την μεταφορά του βιβλίου της Στέισι Σιφ «Cleopatra: A Life», που εδώ και αρκετά χρόνια ο παραγωγός Σκοτ Ρούντιν προσπαθεί να μεταφέρει στο σινεμά. Ο Τζέιμς Κάμερον ήταν ο πρώτος που είχε ενδιαφερθεί και εγκαταλείψει για να ακολουθήσει ο Πολ Γκρίνγκρας και τώρα ο Φίντσερ.

Ο Φίντσερ πάντως έμοιαζε ενθουσιώδης μερικούς μήνες νωρίτερα λέγοντας πως ανυπομονεί να γυρίσει μια ταινία με «την Αντζι» και πως πρόκειται για μια ταινία που απαιτεί «να την πάρεις στα σοβαρά. Δεν ενδιαφέρομαι να κάνω ένα επικό πέπλουμ, δεν είναι το μέγεθος μιας παραγωγής που μετράει. Κάτι τέτοιο δεν εντυπωσιάζει πια με τον ίδιο τρόπο που το έκανε πριν δέκα χρόνια. Ξέρουμε πια πως μπορείς να “κλέψεις” το θέαμα, το βλέπουμε κάθε βράδυ στην τηλεόραση. Οπότε δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει. Αντίθετα θέλω να ανακαλύψω τι είναι αυτό που κάνει μια γυναίκα σαν αυτή επίκαιρη και την ιστορία της άξια να ειπωθεί και σήμερα».

Δυστυχώς το όραμα του Φίντσερ για την Ιστορία δεν θα γίνει πραγματικότητα και παρ ότι οι λόγοι του διαζυγίου παραμένουν άγνωστοι, η Sony αναζητά ήδη καινούριο σκηνοθέτη, έχοντας σύμφωνα με τις πρωτες πληροφορίες στο στόχαστρο της τον Ανγκ Λι.

Οσο για τον Φίντσερ, με το «Κορίτσι που Επαιζε με τη Φωτιά» να καθυστερεί, το επόμενο άμεσο σχεδιό του, είναι η τηλεοπτική σειρά «House of Cards» που ετοιμάζει για το Netflix.