Buzz

Cinemacity: Περπατήστε το Παρίσι, όπως στο σινεμά

στα 10

Αν η πόλη του φωτός δεν σας φαινόταν ήδη αρκετά κινηματογραφική, ένα app για το κινητό σας, έρχεται να βοηθήσει!

Cinemacity: Περπατήστε το Παρίσι, όπως στο σινεμά

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείς ότι το σινεμά αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να μεταμορφώσεις ακόμη και μια πόλη τόσο όμορφη όσο το Παρίσι σε έναν κόσμο λίγο πιο διαφορετικό, πιο ελκυστικό, πιο μαγικό. Η πόλη του φωτός ήταν έτοιμη για το close up της από τις πρώτες κι όλας μέρες του σινεμά κι από τότε δεν σταμάτησε να ποζάρει συχνά στην κάμερα.

Ομως τα πρόσωπά της, οι γειτονιές της, οι δρόμοι της που βρήκαν τη θέση τους στο σινεμά είναι τόσα πολλά που αν θέλετε να τα ανακαλύψετε θα χρειαστείτε οδηγό. Το Cinemaciy, ένα app που δημιουργήθηκε από το arte, την δημαρχία του Παρισιού και το γαλλικό κέντρο κινηματογράφου, φιλοδοξεί να κάνει κάτι τέτοιο, να σας οδηγήσει με την βοήθεια του κινητού σας σε μια αληθινά κινηματογραφική διαδρομή στο Παρίσι.

Μέσα από αυτό μπορείτε να βρείτε τις ακριβείς τοποθεσίες που γυρίστηκαν μερικές από τις πιο κλασσικές σκηνές του σινεμά, να περπατήσετε σε γειτονιές μέσα από «fiction walks» που δημιουργούν για εσάς «σενάρια» βασισμένα σε φιλμ που γυρίστηκαν εκεί, ή ακόμη και να κάνετε τη δική σας sweded εκδοχή στις ίδιες τοποθεσίες όπου για παράδειγμα γυρίστηκε η «Αμελί».

Το app φιλοδοξεί να συνδυάσει τον κόσμο των κινούμενων εικόνων με τον αληθινό και να φέρει τον έναν πιο κοντά στον άλλο, σε μια πόλη που δεν έχει να φοβάται πολλά από την σύγκριση. Το app θα είναι διαθέσιμο στο Apple Store και στο Google Play, στα γαλλικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά, τον Ιούλιο του 2013, φυσικά δωρεάν.

Δείτε πιο κάτω ένα βίντεο για την εφαρμογή και αν επισκεφθείτε σύντομα το Παρίσι και το χρησιμοποιήσετε, πέιτε μας την εμπειρία σας!