Buzz

CineDoc Kids: «Μάρθα & Νίκι» και «Χάρτινες Πτήσεις» έρχονται στον Δαναό

στα 10

To Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids γεμίζει τα Σαββατοκύριακά σας χρώμα, δημιουργικότητα και παιδικό ενθουσιασμό!

Flix Team
CineDoc Kids: «Μάρθα & Νίκι» και «Χάρτινες Πτήσεις» έρχονται στον Δαναό

Αυτό το Σάββατο ξεκινούν οι προβολές του Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids στον κινηματογράφο Δαναό που, μέχρι τον Μάρτιο, θα γεμίζουν τα απογεύματα των Σαββατοκύριακων με ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης. Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι ταινίες που θα κάνουν την αρχή αυτό το Σαββατοκύριακο κι εξασφαλίστε τις θέσεις σας.

martha and niki 607

Μάρθα & Νίκι (Martha & Niki) / Σκηνοθεσία: Tora Mkandawire Mårtens / 90´/ 2015 / Σουηδία / Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, 16.00

To 2010, η Μάρθα και η Νίκι έλαβαν μέρος στο μεγαλύτερο διεθνές πρωτάθλημα Street Dance στο Παρίσι. Ήταν η πρώτη φορά που δύο κοπέλες έγιναν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο Hip Hop. Η ταινία αποτυπώνει την αγάπη τους για τον χορό και τη φιλία τους που δοκιμάζεται. Η ταινία θα προβληθεί στα σουηδικά, με ελληνικούς υπότιτλους. ηλικίες: 9+

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει διαδραστική παρουσίαση hip hop με τον χορογράφο Νίκο Αράπη.

Δείτε το τρέιλερ:


paper planes 607

Χάρτινες Πτήσεις (Paper Planes) / Σκηνοθεσία: Robert Connolly / 96´/ 2014 / Αυστραλία / Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, 16.00

Μια ευφάνταστη ταινία για το πάθος ενός νεαρού αγοριού από την Αυστραλία για τις πτήσεις και τα «χάρτινα αεροπλανάκια». Η σχέση γιου και πατέρα που μεταλλάσσεται υπό τις νέες συνθήκες και το ταξίδι του νεαρού Ντίλαν στην Ιαπωνία για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάρτινων Αεροπλάνων. Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά, με ελληνικούς υπότιτλους. ηλικίες: 8+

Μετά την ταινία θα ακολουθήσει εργαστήριο οριγκάμι σε συνεργασία με το yeti toys.

Δείτε το τρέιλερ:


Επιπλέον, 13 παιδιά από σχολεία με κινηματογραφικές λέσχες όλης της Αττικής, που έχουν επιλεγεί και αποτελούν την παιδική κριτική επιτροπή του CineDoc Kids θα συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση, την αξιολόγηση των ταινιών και θα ψηφίσουν τα ίδια την καλύτερη ταινία του φεστιβάλ . Η απονομή λήξης είναι την Κυριακή 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό.

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των πρεσβειών της Σουηδίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των προβολών του Φεστιβάλ στον κινηματογράφο Δαναό εδώ. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (μειωμένο, 4 ευρώ).

Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι πρoβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν το διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

CINEDOC TRAILER 2016 from Anemon on Vimeo.