Buzz

Καμία νέα ταινία στους κινηματογράφους της Κίνας, υπό τη σκιά του κοροναϊού

στα 10

Η απόφαση μαρτυρά τη σοβαρότητα της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού που έχει τρομοκρατήσει παγκοσμίως.

Καμία νέα ταινία στους κινηματογράφους της Κίνας, υπό τη σκιά του κοροναϊού

Παραγωγοί, επενδυτές και διανομείς στην Κίνα αποφάσισαν να μην βγουν οι επτά προγραμματισμένες νέες ταινίες στις αίθουσες, την ώρα που ο κοροναϊός βρίσκεται σε έξαρση με 17 θανάτους για την ώρα, την κήρυξη της πόλης Ουχάν σε καραντίνα και τη σήμανση παγκόσμιου συναγερμου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωσή του.

Η απόφαση που σύμφωνα με υπολογισμούς θα κοστίσει περίπου 1 δισεκαττομύριο δολάρια σε εισπράξεις μαρτυρά τη σοβαρότητα του προβλήματος. Οπως αναφέρει το Variety, ακόμη και πριν την απόφαση αυτή, αλυσίδες κινηματογράφων είχαν αρχίσει να ακυρώνουν προβολές και να επιστρέφουν χρήματα σε όσους δεν επιθυμούν πλέον να βρεθούν σε ένα κλειστό χώρο όπως αυτό μιας κινηματογραφικής αίθουσας.

Στην πόλη Ουχάν - με πληθυσμό 10 εκατομμύρια - έχουν σταματήσει τελείως και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ οι κινεζικές Αρχές βρίσκονται σε εκρήγορση ενόψει των εορτασμών για το Νέο Ετος που θα βρουν περίπου 600 εκατομμύρια ανθρώπους να ταξιδεύουν μέσα και έξω από την Κίνα.

ψηινα

Ανάμεσα στις ταινίες που θα έβγαιναν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου ήταν το «Detective Chinatown 3», το «Lost in Russia», το «Leap», το «The Rescue» και το animation «Boonie Bears: The Wild Life». Μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτη 22 Ιανουαρίου είχαν πουληθεί εισιτήρια αξίας 52 εκατομμυρίων δολαρίων για τις ταινίες που ανοίγουν το Σάββατο.

Τα μεγάλα όμως στούντιο της Κίνας αποφάσισαν να μην διακινδυνεύσουν την ασφάλεια των θεατών, θεωρώντας πως στα κλειστά μέρη που οι υγειονομικές Αρχές θεωρούν πως βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κινδύνου για την εξάπλωση του ιού, συμπεριλαμβάνονται και οι κινηματογράφοι.

ψηινα