Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: «Δεν δίνουμε στον Αλέν Ντελόν το Νόμπελ Ειρήνης»

στα 10

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών απάντησε στις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον της απόφασης του Φεστιβάλ να βραβεύσει τον Αλέν Ντελόν, γνωστό για τις ακροδεξιές, σεξιστικές, ομοφοβικές απόψεις του.

Κάννες 2019: «Δεν δίνουμε στον Αλέν Ντελόν το Νόμπελ Ειρήνης»

«Τιμούμε τον Αλεν Ντελόν ως καλλιτέχνη και αποτίνουμε φόρο τιμής στα επιτεύγματά του στην κινηματογραφική βιομηχανία που δεν έχει να κάνει καθόλου με τις πολιτικές του απόψεις ή τη φιλία του με τον Ζαν-Μαρί Λεπέν.»

Σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, σήμερα, μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Καννών, ο διευθυντής του, Τιερί Φρεμό απάντησε στις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του Φεστιβάλ σχετικά με την επικείμενη βράβευση του Αλέν Ντελόν με τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα, αλλά και τη δημόσια αντίθεση που εξέφρασαν γυναικείες οργανώσεις στην Αμερική, όπως η οργάνωση Women and Hollywood.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2019: Βραβεύοντας τον ακροδεξιό Αλέν Ντελόν

Delon

«Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να τιμήσεις κάποιον γιατί υπάρχει μια αστυνομία «πολιτικής» που σε περιμένει στη γωνία. Είναι δύσκολο να κρίνεις τον Ντελόν με τα μάτια κάποιου που ζει σήμερα στον κόσμο. Οι Κάννες καταδικάζουν συγκεκριμένες δηλώσεις αλλά είναι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης. Θα τιμήσουμε τον ηθοποιό με 100% ενθουσιασμό.»

«Ο Ντελόν είναι ελεύθερος να έχει αυτές τις απόψεις, ακόμη και αν εγώ δεν συμφωνώ μαζί τους», συνέχισε ο Τιερί Φρεμό, συμπληρώνοντας πως οι απόψεις του Αλέν Ντελόν για τη Γαλλική Ακροδεξιά δεν είναι τίποτα μπροστά στις πολιτικές του Τραμπ για την παράνομη μετανάστευση.

«Οι Κάννες βρίσκονται πάντα υπό κριτική. Τα ΜΜΕ ζητούν από τις Κάννες να κάνουν πράγματα που δεν ζητούν από τα άλλα Φεστιβάλ. Σε κοινωνικά, πολιτικά ζητήματα, οι Κάννες πρέπει να είναι τέλειες.»

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.