Industry

Ούτε ο Τζέιμς Μποντ δεν τα βάζει με τον κοροναϊό

στα 10

Ακυρώνεται η μεγάλη πρεμιέρα του «No Time to Die» τον Απρίλιο, με κόστος δισεκατομμυρίων.

Ούτε ο Τζέιμς Μποντ δεν τα βάζει με τον κοροναϊό

Η επίσημη πρεμιέρα του «No Time to Die» στην Κίνα τον Απρίλιο μόλις ακυρώθηκε, όπως και η επίσκεψη στη χώρα των λαμπερών πρωταγωνιστών και άλλων συντελεστών της ταινίας. Η απόφαση είναι, φυσικά, συνέπεια της εξάπλωσης του κοροναϊού που, μετά την τεράστια απώλεια σε ζωές και τις χιλιάδες ασθενών, έχει χτυπήσει σχεδόν όλες τις - 70.000 στον αριθμό! - κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας, κοστίζοντας στην ανθηρή βιομηχανία πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια ως τώρα.

Δείτε ακόμη: Κι όμως πετάει! Νέο teaser για το «No Time to Die»

Η πρεμιέρα ακυρώθηκε επειδή, ακόμα κι αν ως τότε τα σινεμά έχουν επαναλειτουργήσει, δεν υπάρχει περίπτωση ο Ντάνιελ Κρεγκ, η Ναόμι Χάρις, η συν-σεναριογράφος Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, όλοι Βρετανοί πολίτες, να μπορούν να πάρουν ιατρική άδεια να ταξιδέψουν στην Κίνα.

no time to die 607

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 69.000 άτομα έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό σ' όλο τον κόσμο, με το μακράν μεγαλύτερο ποσοστό στην Κίνα και οι νεκροί μετρούν τις 1.669, σύμφωνα με το CNN. Για μια τάξη μεγέθους της οικονομικής απώλειας που σημαίνει η απουσία της Κίνας από την καριέρα του «No Time to Die» στις αίθουσες, να σημειώσουμε ότι το «Spectre», η προηγούμενη περιπέτεια του Πράκτορα 007 στην οθόνη, είχε παγκόσμιες εισπράξεις 880,67 εκ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 83,51, δηλαδή περίπου το 10%, έγιναν μόνο στην Κίνα.

Ακούστε το τραγούδι της Μπίλι Αϊλις για το «No Time to Die»