Buzz

Blast from the Past: Οταν ο Ελτον Τζον γύριζε το βίντεο κλιπ του «I'm Still Standing» στις Κάννες

στα 10

Ενα από τα πιο διάσημα βίντεο του Ελτον Τζον είχε γυριστεί στις Κάννες. Αυτή είναι η ιστορία του.

Blast from the Past: Οταν ο Ελτον Τζον γύριζε το βίντεο κλιπ του «I'm Still Standing» στις Κάννες

To «I'm Still Standing» από το «Too Low for Zero» του 1983 υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελτον Τζον και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού - σχεδόν ένα σύγχρονο classic της δεύτερη περιόδου του, αυτής που για πολλούς άρχισε να τον βρίσκει περισσότερο στα γρανάζια του mainstream παρά στη λυρική εξτραβαγκάντζα του ξεκινήματός του.

Το βίντεο για το τραγούδι γυρίστηκε από τον Ράσελ Μαλκάχι στις Κάννες και τη Νίκαια (μπορείτε να δείτε καθαρά το Cartlon και την παραλία των Καννών), επιλογή που μάλλον αποδείχθηκε πολύ πετυχημένη, αφού το νεοσύστατο τότε MTV δεν σταματούσε να το παίζει - προκαλώντας το κοινό να σηκωθεί και να χορεύει όπως οι χορευτές του κλιπ στην άμμο της Κρουαζέτ.

Η ιστορία θέλει το βίντεο που θα γυριζόταν μέσα σε δύο ημέρες να καθυστερεί, όταν η διαθέσιμη κάμερα του συνεργείου έπεσε στη θάλασσα μαζί με τον σκηνοθέτη, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Ελτον Τζον θα συναντούσε στις Κάννες τους Duran Duran. Θα παραπονιόταν στον Σάιμον Λε Μπον ότι είναι κατάκοπος από το γύρισμα που είχε ξεκινήσει στις 4 το πρωί και ο frontman των Duran Duran θα του πρότεινε να πιεί ένα μαρτίνι για να χαλαρώσει.

«Ετσι κι έκανα», θυμάται χρόνια μετά ο Ελτον Τζον. «Ηπια έξι.»

Στο πάρτι που θα ακολουθούσε την πρεμιέρα του «Rocketman» στο 72ο Φεστιβάλ Καννών ο Ελτον Τζον θα ξεκινούσε το μικρό του λάιβ με τον Τάρον Ετζερτον με αυτό το τραγούδι.

Δείτε εδώ το βίντεο κλιπ του «I'm Still Standing»:


Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.