Industry

Black List 2.0 Η «Μαύρη Λίστα» κοιτάζει μπροστά

στα 10

Η περιβόητη Black List, η ετήσια λίστα με τα καλύτερα σενάρια του Χόλιγουντ που δεν έχουν εταιρία παραγωγής, ετοιμάζεται να γίνει πιο άμεση και σύγχρονη.

Black List 2.0 Η «Μαύρη Λίστα» κοιτάζει μπροστά

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Black List αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τους παραγωγούς που δεν έχουν την υπομονή, ή την εξυπνάδα να ανακαλύψουν την επόμενη επιτυχία στις σελίδες ενός σεναρίου.

Συγκεντρώνοντας τις απόψεις executives των στούντιο σεναριογράφων και επαγγελματιών αναγνωστών σεναρίων, η λίστα συγκεντρώνει τους πιο hot τίτλους κάθε χρονιάς, κι έχει βοηθήσει φιλμ όπως το «Juno» τον «Παλαιστή» ή το «The Descendants» να γίνουν πραγματικότητα.

Μέχρι τώρα δημοσιευόταν μια φορά κάθε χρόνο, αλλά οι εμπνευστές της Φράνκλιν Λέοναρντ και Ντίνο Σίτζαμιτς, μόλις ανακοίνωσαν την δημιουργία ενός site που θα καταγράφει τα καλύτερα unproduced σενάρια σε μια λίστα που θα ενημερώνεται σε αληθινό χρόνο, με βάση τις προτιμήσεις των όσων διαβάζουν και ψηφίζουν για την λίστα.

Η Black List λαμβάνει ως τώρα υπόψιν τις ψήφους 500 περίπου insiders του Χόλιγουντ κι ο αριθμός των όσων την καταρτίζουν δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά. Εν τούτοις η ύπαρξη του site (που θα είναι για μέλη μόνο) θα αποτελέσει σύμφωνα με τους δημιουργούς του ένα σημαντικό βήμα μπροστά, όχι μόνο γιατί θα είναι πάντα ενήμερη για την πορεία ενός σεναρίου στην χολιγουντιανή αλυσίδα, αλλά και γιατί με βάση έναν εξελιγμένο αλγόριθμο θα προτείνει τα κατάλληλα σενάρια στους κατάλληλους ανθρώπους.

Και κυρίως υποθέτουμε, θα δώσει στους εμπνευστές της, εκτός από δόξα και την δυνατότητα να βγάλουν κάποια χρήματα μέσα από τις συνδρομές των μελών του καινούριου τους site.