Buzz

«Big Bad Wolves». Ενα «οφθαλμον αντί οφθαλμού» θρίλερ

στα 10

H δεύτερη ταινία των σκηνοθετών του «Rabies» Ααρόν Κεσάλες και Ναβότ Παπουσάντο έκανε αίσθηση στο φεστιβάλ της Tribeca και φέρνει ανατριχίλες με το πρώτο της τρέιλερ.

«Big Bad Wolves». Ενα «οφθαλμον αντί οφθαλμού» θρίλερ

Δεν είναι το πρώτο, ούτε το τελευταίο θρίλερ εκδίκησης που θα δείτε, όμως το φιλμ των Ισραηλινών σκηνοθετών έφυγε από το φεστιβάλ της Tribeca με θριαμβευτικές κριτικές και την φήμη ενός φιλμ για γερά νεύρα, γεμάτο ανατροπές.

Ο Λιορ Ασκενάζι πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός αστυνομικού που αποφασίζει να πάρει στα χέρια του τον νόμο, βάζοντας δυο κακοποιούς να δείρουν τον βασικό ύποπτο για την δολοφονία ενός κοριτσιού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε κακοποιημένο σεξουαλικά κι αποκεφαλισμένο.

Οταν όμως οι πράξεις του μαθαίνονται, θα τεθεί σε διαθεσιμότητα από το αστυνομικό σώμα, αλλά θα συνεχίσει να ακολουθεί την υπόθεση με την ανοχή των επικεφαλής του. Μέχρι την στιγμή που ο πατέρας του θύματος αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση, θα πιάσει τον ύποπτο με την βοήθεια του αστυνομικού και θα τον μεταφέρει στο υπόγειο ενός απομονωμένου σπιτιού απειλώντας να του κάνει «όσα έκανε στην κόρη του» προκειμένου να μάθει που βρίσκεται το κεφάλι της μικρής.

Οι σκηνοθέτες αναφέρουν στις επιρροές τους το σινεμά του Ταραντίνο και των αδελφών Κοέν και δεν διστάζουν να μπλέξουν την βία με το χιούμορ σε μια ταινία που συχνά μοιάζει με μαύρη κωμωδία, αλλά που δεν παύει να σου θυμίζει την σκληρή πραγματικότητα μιας ιστορίας που κινείται σε μια λεπτή ηθική γραμμή από την αρχή ως το τέλος.