Buzz

Ασπρόμαυρα παραμύθια για μεγάλα παιδιά: Δείτε πρώτοι το «Blancanieves» του Πάμπλο Μπέργκερ

στα 10

Σύνοψη: Μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του Ευρωπαϊκού σινεμά φέτος, το «Blancanieves» διαβάζει ξανά το παραμύθι της Xιονάτης, σε μια ασπρόμαυρη, βωβή, ευρηματική εκδοχή.

Flix Team
Ασπρόμαυρα παραμύθια για μεγάλα παιδιά: Δείτε πρώτοι το «Blancanieves» του Πάμπλο Μπέργκερ

Στην Ισπανία της δεκαετίας του ‘20, η κόρη ενός φημισμένου ταυρομάχου, μεγαλώνει με τη γιαγιά της, ορφανή από μητέρα εγκαταλελειμμένοι από τον πατέρα της. Η πρώτη πέθανε στη γέννα, τη μέρα που ο σύζυγος της, πληγώθηκε από τα κέρατα ενός ταύρου, στην ταυρομαχία που θα ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας του. Ανάπηρος, παντρεμένος με τη νοσοκόμα που τον φρόντιζε και η οποία ζήλευε την δόξα και τα χρήματα του, εγκαταλείπει την μικρή, που θεωρεί την κόρη του υπεύθυνη για τον θάνατο της γυναίκας του. Οταν η γιαγιά της θα πεθάνει, η μικρή θα βρεθεί στο έλεος της μοχθηρής μητριάς της, και θα βιώσει μια μεγάλη περιπέτεια μέχρι να βρει τον δρόμο της και να τιμήσει με τον δικό της τρόπο την μνήμη και το επάγγελμα του πατέρα της.

Γυρισμένη σε υπέροχο, εντυπωσιακό ασπρόμαυρο, δίχως διάλογους, αλλά με μεσότιτλους, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και μια κινηματογραφική γλώσσα που δανείζεται «προτάσεις» από κλασσικές ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, βρίσκοντας όμως πάντα τη δική του «προφορά», το φιλμ του Μπέργκερ ήταν μια από τις Ισπανικές ταινίες που έκαναν αίσθηση το 2012.

Υπήρξε η επίσημη πρόταση της Ισπανίας για τα Οσκαρ, κέρδισε τους επαίνους του Πέδρο Αλμοδόβαρ, προβλήθηκε σε δεκάδες φεστιβάλ, από το Σαν Σεμπαστιάν, ως το Τορόντο, θριάμβευσε στα ισπανικά Γκόγια κερδίζοντας συνολικά δέκα βραβεία.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 28 Μαρτίου από την Strada Films, αλλά εσείς μπορείτε να τη δείτε πρώτοι την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 21.30 (ώρα προσέλευσης 21.15), στο Gazarte Cinema -Βουτάδων 34 (Μετρό Κεραμεικός), Γκάζι).

Για να κερδίσετε μια από τις 20 διπλές προσκλήσεις, στείλτε ένα email στο win@flix.gr με τον τίτλο «Blancanieves» και το ονοματεπώνυμό σας. Οι νικητές θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με e-mail την Τρίτη το απόγευμα στις 19 Μαρτίου.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ και μια σειρά από υπέροχες φωτογραφίες.


Tags: BLANCANIEVES