Buzz

Αποχαιρετώντας τον Τζέιμς Ρέμπχορν

στα 10

Μπορεί το όνομά του να μην σας θυμίζει τίποτα, αλλά ο Τζέιμς Ρέμπχορν εργάστηκε στο σινεμά και την τηλεόραση εδώ και πέντε δεκαετίες, προσφέροντας με γενναιοδωρία το ταλέντο του σε δεύτερους ρόλους, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του στο «Homeland». Ο θανατός του, σε ηλικία 65 ετών, αφήνει ένα μικρό, αλλά δυσαναπλήρωτο κενό.

Αποχαιρετώντας τον Τζέιμς Ρέμπχορν

Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του σύγχρονου αμερικάνικου σινεμά, από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα («Carlito's Way») μέχρι τον Γούντι Αλεν («Shadows and Fog») και από τον Τοντ Χέινς («Far From Heaven») μέχρι τον Ντέιβιντ Φίντσερ («The Game»). Επαιξε σε μερικές από τις σημαντικότερες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων δεκαετιών («Seinfeld», «Law and Order», «The Good Wife», «Homeland»). Και είχε υποσχθεί στον εαυτό του να κάνει μια θεατρική παράσταση κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια, επειδή πίστευε πάντοτε πως το θεάτρο είναι το μέσο του ηθοποιού, το σινεμά το μέσο του σκηνοθέτη και η τηλεόραση το μέσο του παραγωγού.

Με περισσότερους από 100 τίτλους στη φιλμογραφία του - ανάμεσά τους και τεράστιες εμπορικές επιτυχίες όπως το «Μερα Ανεξαρτησίας», το «Αρωμα Γυναίκας» και το «Meet the Parents», όμως, ο Τζέιμς Ρέμπχορν, όμως, δεν υπήρξε ποτέ πρωταγωνιστής, αλλά έμεινε περισσότερο γνωστός ως ο «άνθρωπος με το κοστούμι», αφού έπαιζε συνήθως δεύτερους ρόλους δικηγόρων, εισαγγελέων και αξιωματούχων κάθε λογής κυβερνητικών και μη σχημάτων.

Γεννημένος το 1948 στη Φιλαδέλφεια, ο Ρέμπχορν είχε δηλώσει κάποτε πως όταν ήταν παιδί σκεφτόταν πως θα γίνει Λουθηρανός πάστορας όταν μεγάλωνε, αλλά τελικά σπούδασε πολιτικές επιστήμες και θέατρο στο Πανεπιστήμιο Βίτενμπεργκ στο Οχάι και στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για ένα μάστερ στις καλές τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Columbia.

2 O Τζέιμς Ρέμπχορν σε σκηνή από το «The Game» (1997) του Ντέιβιντ Φίντσερ

2 Μαζί με τον Ματ Ντέιμον και την Γκουίνεθ Πάλτροου στο «Talented Mr. Ripley» (1999) του Αντονι Μινγκέλα

2 Με την Εϊμι Χάργκριβς στο «Homeland»

Ο Τζέιμς Ρέμπχορν πέθανε σε ηλικία 65 ετών από καρκίνο στο δέρμα που είχε διαγνωστεί ήδη από το 1992, όπως ανακοίνωσε η ατζέντης του με το Χόλιγουντ να τον αποχαιρετά, φέρνοντας στη μνήμη μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις του στο σινεμά και την τηλεόραση, αλλά και με μια όχι και τόσο πικρή διαπίστωση πως μερικοί άνθρωποι δεν γίνονται ποτέ πρωταγωνιστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το σημάδι που αφήνουν δεν είναι το ίδιο δυνατό.

2

2

2

2

Δειτε παρακάτω μερικές από τις σημαντικότερες εμφανίσεις του Τζέιμς Ρέμπχορν στο σινεμά:


Διαβάστε ακόμη: