Buzz

Σινεμά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ;

στα 10

Απελευθερώνεται το ωράριο των κινηματογράφων με νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Flix Team
Σινεμά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ;

Χρειάστηκαν 84 χρόνια για να ρυθμιστεί με σαφήνεια και στην ουσία να απελευθερωθεί το ωράριο λειτουργίας των θεάτρων και των κινηματογράφων, το οποίο μέχρι σήμερα διέπεται από τον αναγκαστικό νόμο 445/1937 και τροποποιούνταν κατά περιόδους κυρίως με αστυνομικές διατάξεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 70 του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπεται ότι τα θέατρα και οι κινηματογράφοι που λειτουργούν σε κλειστές αίθουσες μπορούν να είναι ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, στο μέτρο που δεν διαταράσσεται η κοινή ησυχία των περιοίκων. Επιπλέον, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι σε υπαίθριους χώρους μπορούν να λειτουργούν από τις 08.00 έως και τη 01.15, στο μέτρο που δεν διαταράσσεται η κοινή ησυχία των περιοίκων.

Θυμίζουμε ότι ο νόμος αυτός είναι ο ίδιος που δημοσιεύθηκε την 25η Ιανουαρίου 1937 στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Βασιλείου της Ελλάδος» και ορίζει τα περί της παρουσίας ανηλίκων στους κινηματογράφους - με αυτόν το νόμο επετράπη και η παρέμβαση της αστυνομίας στις πολυσυζητημένες προβολές του «Joker», πίσω στο 2019.

(Πηγή: Καθημερινή)