Ακούστε την Τίλντα Σουίντον να διαβάζει το «Moby Dick»

BUZZ 21 SEP 2012  /  Γιώργος Κρασσακόπουλος

Θα ήταν υπέροχη ακόμη κι αν διάβαζε τον τηλεφωνικό κατάλογο, όμως το να την ακούς να διαβάζει από το αριστούργημα του Χέρμαν Μέλβιλ, είναι μια ξεχωριστή απόλαυση που σε μαγεύει ήδη από τη φράση: «Call me Ishmael».

Εργο του Μάρκους Χάρβεϊ

Στο ηχητικό αρχείο που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, θα ακούσετε την ηθοποιό να διαβάζει το πρώτο κεφάλαιο του «Moby Dick», όμως η Τίλντα δεν είναι μόνη σε ένα εγχείρημα που είναι πολύ πιο φιλόδοξο από ένα απλό audio book.

O συγγραφέας Φίλιπ Χόαρ και η καλλιτέχνης Αντζελα Κοκέιν, ξεκίνησαν ένα online project, στο οποίο κάθε μέρα, κάποιος διαβάζει ένα κεφάλαιο από το βιβλίο του Χέρμαν Μέλβιλ, ενώ το ηχητικό αρχείο συνοδεύεται από το έργο ενός σύγχρονου εικαστικού.

Η Τίλντα Σουίντον ανέλαβε το πρώτο κεφάλαιο και η λίστα των αναγνωστών περιλαμβάνει celebrities όπως ο Τζον Γουότερς και ο Στίβεν Φράι, ή τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και ανθρώπους χωρίς τόσο μεγάλους τίτλους ή αναγνωρίσιμα ονόματα, όπως έναν ψαρά, έναν δάσκαλο ή έναν ιερέα.

Και οι 134 άνθρωποι που θα διαβάσουν κεφάλαια, ή απλά μερικές γραμμές του βιβλίου, συμμετέχουν αφιλοκερδώς, όπως και δωρεάν μπορείτε να ακούσετε (ή να κατεβάσετε) τα κεφάλαιά του από το site του Μoby Dick Big Read.

Για αρχή, ξεκινήστε εδώ, με την Τίλντα Σουίντον...

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.