Industry

Aφιέρωμα από την T-Short στον Παναγιώτη Φαφούτη και τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο!

στα 10

Με την προβολή των ταινιών του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου και του Παναγιώτη Φαφούτη, συνεχίζει η T-Short τα αφιερώματα της στο έργο σημαντικών ελλήνων δημιουργών όταν ακόμη αυτοί ήταν...μικρού μήκους.

Aφιέρωμα από την T-Short στον Παναγιώτη Φαφούτη και τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο!
Από την αφίσα του «Red Sky» του Παναγιώτη Φαφούτη

Στηρίζοντας με επιμονή και πάθος τη μικρού μήκους ταινία, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Τ-Short συνεχίζει τα αφιερώματα της σε Ελληνες δημιουργούς, με την πλήρη φιλμογραφία μικρού μήκους δύο σκηνοθετών που πέρασαν στην μεγάλου μήκους ταινία έχοντας αφήσει πίσω τους μερικά από τα πιο σπουδαία δείγματα του τι σημαίνει μεγάλη μικρή ταινία.

Οι τέσσερις ταινίες του Δήμητρη Κουτσιαμπασάκου, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει σκηνοθέτησει μια μεγάλου μήκους ταινία, το «Γιο του Φύλακα» του είναι από μόνες τους ένα πλήρες έργο, μια βουτιά στο παρελθόν και το μέλλον αυτής της χώρας, μέσα από προσωπικές ιστορίες ηρώων που αμφιταλατεύονται ανάμεσα στις επιθυμίες τους και την πραγματική ζωή. Με κορυφαίες στιγμές το «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Γιαγιά μου» του 1997, ένα σπαρακτικό ντοκιμαντέρ στο ορεινό Αρματωλικό της Πίνδου και το «Υψωμα 33» του 1998 με φόντο ένα στρατόπεδο σε ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου, ξεκίνηστε τη διαδρομή από την αρχή, από «Τα Αγαπημένα του Πρόσωπα» του 1992 και τη «Γέφυρα» του 1995 και ανακαλύψτε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες, συγκινητικούς και μινιμαλιστές του ελληνικού σινεμά.

Δείτε εδώ και τις τέσσερις ταινίες του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου και επισκεφθείτε το επίσημο site του σκηνοθέτη για περισσότερες πληροφορίες.

Τον Παναγιώτη Φαφούτη τον γνωρίσαμε για τα καλά φέτος με τον «Παράδεισο», τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του γυρισμένη στην γεννέτειρα του Πάτρα κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού. Η γιορτή, η δυνατή μουσική και οι ανθρώπινες σχέσεις σαν ένα ξέσπασμα τρυφερότητας μέσα σε έναν σκληρό και άδικο κόσμο υπήρξαν όμως πρωταγωνιστές και στις τέσσερις μικρού μήκους ταινίες του, τον αριστουργηματικό «Γκόγκο» του 2001, το «Μετά τις 11» του 2002, το «Red Sky» του 2003 και το «Tα Σαλιγκάρια της Λουλούς» του 2005. Ολες μαζί ολοκληρώνουν την εικόνα ενός δημιουργού που έστρεψε από νωρίς το βλέμμα του στο καθημερινό, δίνοντας του διαστάσεις ονειρικές και - γιατί όχι; - μαγικές.

Δείτε εδώ και τις τέσσερις ταινίες του Παναγιώτη Φαφούτη

Μάθετε περισσότερα για την T-Short και τις δράσεις της για την στήριξη και ανάπτυξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας στο επίσημο site της στο Ιντερνετ.