Φεστιβάλ / Βραβεία

«Σήμερα, όλος ο κόσμος φοβάται». Τρέιλερ για το «Adieu au Langage» του Γκοντάρ

στα 10

Λίγο πριν τις Κάννες, η νέα ταινία του Ζαν Λικ Γκοντάρ έχει κάτι που θα μπορούσες να το ονομάσεις και τρέιλερ.

«Σήμερα, όλος ο κόσμος φοβάται». Τρέιλερ για το «Adieu au Langage»  του Γκοντάρ

Κανείς δεν περιμένει πια κάτι που να μοιάζει με αφηγηματικό ή έστω συμβατικό σινεμά από τον Γκοντάρ. Και μια ταινία σαν το «Αντίο στη Γλώσσα» που περιγράφεται ως η ιστορία «ενός άντρα και της γυναίκα του που δεν μιλούν πια την ίδια γλώσσα. Ο σκύλος τους αποφασίζει να βοηθήσει και αρχίζει να μιλά».

Και το πρώτο τρέιλερ αυτής της 3D ταινίας δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξίσου παράξενο. Εικόνες που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής, φωνή off, πλάνα από διαδηλώσεις και παλιές ταινίες, κουβέντες για τον Θεό και τον φόβο, για τον κόσμο του σήμερα.

Οι Ελοΐζ Γκοντέ, Ζο Μπρουνό, Καμέλ Αμπντελί, Ρισάρ Σεβαλιέ και Τζέσικα Ερικσον πρωταγωνιστούν στο φιλμ, του οποίου η σύνοψη έχει ως εξής:

Η ιδέα είναι απλή: Μια παντρεμένη γυναίκα κι ένας ανύμφευτος άντρας συναντιούνται. Αγαπιούνται, τσακώνονται, παλεύουν. Ενας αδέσποτος σκύλος κάνει βόλτα ανάμεσα στην πόλη και στην εξοχή. Οι εποχές περνούν. Ο άντρας κι η γυναίκα ξανασυναντιούνται. Ο σκύλος βρίσκεται ανάμεσά τους. Ο άλλος είναι μέσα στον έναν, ο ένας μέσα στον άλλον κι είναι τρεις. Ο πρώην σύζυγος καταστρέφει τα πάντα. Μια δεύτερη ταινία ξεκινά: ίδια σαν την πρώτη και πάλι όχι. Από το ανθρώπινο γένος περνάμε στη μεταφορά. Αυτό τελειώνει με γαβγίσματα και το κλάμα ενός μωρού. Εν τω μεταξύ, θα έχουμε δει κόσμο να μιλά για την αποκαθήλωση του δολαρίου, την αλήθεια των μαθηματικών και το θάνατο ενός κοκκινολαίμη.

Δείτε το τρέιλερ πιο κάτω και διαβάστε περισσότερα για την ταινία του Γκοντάρ εδώ.


Διαβάστε εδώ περισσότερα για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου.