Buzz

«A Monster Calls» στην καινούρια ταινία του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Ορφανοτροφείου» και του «The Impossible» μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο του Πάτρικ Νες, «Το Τέρας Ερχεται».

«A Monster Calls» στην καινούρια ταινία του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Φέρνοντας στο νου έντονα το σινεμά του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και κυρίως τον «Λαβύρινθο του Πάνα», η νέα ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη μετά το «The Impossible», ακολουθεί μια ιστορία σκληρότητας και φαντασίας με ήρωα ένα δεκατριάχρονο αγόρι.

Η μητέρα του Κόνορ πεθαίνει από καρκίνο. Ο Κόνορ προσποιείται πως αυτό δε συμβαίνει, πως η μητέρα του θα γίνει καλύτερα. Την ίδια στιγμή, η μητέρα του σιγοντάρει αυτό το ψέμα. Ένα βράδυ όμως, στο παράθυρο του Κόνορ εμφανίζεται ένα τέρας -όχι όμως το τέρας του εφιάλτη που βλέπει σχεδόν κάθε βράδυ από τότε που ξεκίνησε η μητέρα του τις χημειοθεραπείες. Το τέρας στον κήπο είναι διαφορετικό. Είναι ένα πελώριο έλατο που περπατά, αρχέγονο και άγριο, που ζητά από τον Κόνορ το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο: την αλήθεια. Και του υπόσχεται ότι θα ξανάρθει για να του πει τρεις ιστορίες, μόνο που μετά θα πρέπει να του πει κι ο Κόνορ τη δική του.

a monster calls 607

Καθώς η υγεία της μητέρας του Κόνορ χειροτερεύει, το δέντρο τον επισκέπτεται ξανά και ξανά. Και κάθε φορά τού λέει και μια ιστορία που είναι πάντα διφορούμενη, σχετικά με το πόσο περίπλοκοι είναι οι άνθρωποι. Έτσι έχουμε μια ιστορία με έναν καλό πρίγκιπα που διαπράττει έγκλημα για να σώσει τη χώρα του, μια άλλη με έναν εφημέριο που εξαιτίας του πεθαίνουν οι κόρες του επειδή ο ίδιος σκέφτεται το σωστό αλλά κάνει το λάθος, και μια τρίτη για έναν αόρατο άνθρωπο που ήθελε όσο τίποτε να τον βλέπουν οι άλλοι, κι όμως ένιωσε ακόμα μεγαλύτερη μοναξιά όταν οι άνθρωποι άρχισαν να τον προσέχουν.

a monster calls 607

a monster calls 607

Η ιστορία κινείται ανάμεσα στην σκληρή συναισθηματική πραγματικότητα και την καθημερινότητα του Κόνορ, που δέχεται το bullying των συμμαθητών του και αδυνατεί να καταλάβει το γιατί στον επικείμενο θάνατο της μητέρας του και σε έναν κόσμο που αν και φανταστικός, μοιάζει πολύ πιο αληθινός από αυτόν που βρίσκεται γύρω του.

Το φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Λούις ΜακΝτάγκαλ, Φελίσιτι Τζόουνς, Τόμπι κέμπελ και οι Λίαμ Νίσον και Σιγκούρνι Γουίβερ, θα φτάσει στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2016, αλλά το πρώτο τρέιλερ μας κάνει ήδη να ανυπομονούμε.


To βρετανικό τρέιλερ της ταινίας συμπληρώνει σε τρόμο:


Δείτε ακόμη: