Buzz

Ο Γκάι Πιρς τώρα και τραγουδιστής

στα 10

Ο πρώτος του δίσκος «Broken Bones» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Ακούστε το πρώτο τραγούδι «Storm».

Ο Γκάι Πιρς τώρα και τραγουδιστής

Δεν είναι ο πρώτος, ούτε προφανώς ο τελευταίος ηθοποιός που δοκιμάζει να χτίσει μια δεύτερη καριέρα στη μουσική, όμως ο Γκάι Πιρς, ακόμη κι αν όπως λέει γράφει μουσική από το 1985, ξέρει ακριβώς πως νιώθουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούν κάτι τέτοιο και για πολλά χρόνια, ήταν ακριβώς αυτό που τον σταματούσε από το να δοκιμάσει δημοσίως την τύχη του ως μουσικός.

«Κάθε φορά που έδινα μια συνέντευξη στα τέλη της δεκαετίας του '80 και τη δεκαετία του '90 και ανέφερα ότι γράφω μουσική, ο δημοσιογράφος θα γύρναγε τα μάτια του ανάποδα σαν να έλεγε “όχι ένας ακόμη γαμημένος ηθοποιός που θα κυκλοφορήσει ένα single”. Και φυσικά η αντίδραση με έκανε να είμαι εξαιρετικά απολογητικός “οχι βέβαια, δεν θα έκανα κάτι τέτοιο στον κόσμο”. Και για κάποιον λόγο, άφησα αυτή τη στενόμυαλη λογική να με καθοδηγήσει όλα αυτά τα χρόνια».

Η απόφασή του να μην δοκιμάσει την τύχη του στα charts νωρίτερα, είχε ίσως να κάνει και με το γεγονός πως δυο από τους ηθοποιούς που ξεκίνησαν μαζί στην σαπουνόπερα «Neighbours», ήταν η Κάιλι Μινόγκ και ο Τζέισον Ντόνοβαν, όμως πολλά χρόνια μετά και μια λαμπρή κινηματογραφική καριέρα δεδομένη πλέον, ο Πιρς δείχνει να μην νοιάζεται για το τι θα σκεφτεί ο οποιοσδήποτε.

Κι αν όπως λέει ο ίδιος, είχε στο σπίτι του «είκοσι χρόνια μουσικής καταχωνιασμένα στις ντουλάπες» του, ήταν η συνεργασία του με τον Μάικλ Μπάρκερ των πρώην ντράμερ των Split Enz, σε ένα μιούζικαλ στο θέατρο, και η ατάκα του «fuck the critics» που του έδωσε το θάρρος να πάρει την απόφαση να αφήσει επιτέλους τον κόσμο να ακούσει την μουσική του.

guy pearce album

«Το να βγάλω την μουσική από μέσα μου, να την εκθέσω δημόσια ήταν κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Για να προχωρήσω. Δεν ήθελα να φτάσω στα 82 μου και να λέω “δουλεύω αυτό το τραγούδι 42 χρόνια τώρα”. Αν η μουσική που κάνω δεν αρέσει στους ανθρώπους, δεν με ενδιαφέρει. Θέλω να τους αρέσει προφανώς, αλλά αν όχι, δεν με νοιάζει στ΄αλήθεια».

Ετσι το πρώτο άλμπουμ του που έχει τον τίτλο «Broken Bones» και το οποίο ηχογραφήθηκε στα studio του Νιλ Φιν στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και στο οποίο συμμετέχουν μέλη από τους Crowded House και τους Split Enz ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, ενώ το πρώτο single «Storm» είναι ήδη εδώ και μπορείτε να το ακούσετε -και να δείτε το βίντεο- πιο κάτω.

Διαβάστε ακόμη:

«The Rover»: Ή αν το «Mad Max» ήταν ένα υπαρξιακό road movie