Oταν ήταν μικρός, ο Φελίπε έπεσε θύμα μιας κακιάς μάγισσας που τον έδεσε με ένα ξόρκι και από τότε, ο «μαγεμένος» πρίγκιπας κουβαλάει μια απίστευτη κατάρα (ή ίσως χάρισμα): με ένα χαμόγελό του τρελαίνει τις γυναίκες, οι οποίες τον ερωτεύονται αμέσως! Είναι για εκείνες κάτι σαν… μαγνήτης! Ο Φελίπε, λοιπόν, έχει περάσει όλη του τη ζωή ως ακαταμάχητος γόης - λες και δεν έφτανε ότι είναι ο πιο διάσημος πρίγκιπας του κόσμου. Κάπως έτσι έπεσαν στα «δίχτυα» του και οι τρεις διασημότερες πριγκίπισσες: η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη και η Ωραία Κοιμωμένη.
Eχοντας δεσμευτεί και με τις τρεις, αφού πρώτα έχει απορρίψει τις εκατοντάδες νεαρές που λιώνουν γι’ αυτόν, ο πρίγκιπάς μας είναι έτοιμος να σπάσει την κατάρα που κουβαλά από παιδί. Με ποιον τρόπο; Με το να βρει τη μια και μοναδική αληθινή αγάπη! Και πώς θα το κάνει αυτό; Oπως το έκανε ο πατέρας του, ο παππούς του κ.ο.κ. Θα πρέπει να περάσει τρεις δοκιμασίες και να βγει νικητής. Σε αυτό θα τον βοηθήσει ο Λένι που θα είναι ο οδηγός του σε αυτό το μακρύ ταξίδι με προορισμό την αληθινή αγάπη. Μόνο που ο Λένι είναι η περιβόητη κλέφτρα Λεονόρ, η οποία είναι και η μόνη γυναίκα που έχει ανοσία στην κατάρα γοητείας του μαγεμένου πρίγκιπα! Η Λεονόρ, λοιπόν, δεν είναι όσο αθώα φαίνεται αφού του την έχει στημένη. Ή μήπως όχι;
Οταν το Χόλιγουντ αποφασίζει να «πειράξει» τα κλασικά παραμύθια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει από μικρά παιδιά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη ή η απόλυτη καταστροφή. Και στην περίπτωση του «Μαγεμένου Πρίγκιπα» η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
Δεν είναι περίεργο εξάλλου που ένας εκ των παραγωγών της ταινίας, ο Τζον Γουίλιαμς, είχε αναλάβει στο παρελθόν και την παραγωγή των ταινιών της σειράς «Σρεκ», για να μπορέσει να καταλάβει κανείς τι μπορεί να περιμένει βλέποντας παραμύθια όπως η «Σταχτοπούτα», η «Χιονάτη» και η «Ωραία Κοιμωμένη» να γίνονται άνω κάτω. Σαν μακρινό «φτωχό» ξαδερφάκι του «Σρεκ», ο «Μαγεμένος Πρίγκιπας» διαθέτει στιγμές γοητείας, αλλά ποτέ δεν καταφέρνει να σε μαγέψει πραγματικά.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ρος Βένοκουρ γνωρίζει πολύ καλά πως όταν δεν μπορείς να είσαι Disney μπορείς τουλάχιστον να σατιρίσεις τη Disney. Ετσι εδώ είναι ο πρίγκιπας αυτός που έχει την κατάρα και πρέπει να σωθεί από την κακιά μάγισσα (η οποία θυμίζει αρκετά την Μαλέφισεντ με ένα πιο πολύπλοκο όνομα – Νέμενι Νέβεργουις), τα πουλιά κελαηδούν και μιλούν όχι μόνο με τις πριγκίπισσες αλλά και με τους πρίγκιπες, ενώ η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη και η Ωραία Κοιμωμένη έχουν τα δικά τους ψυχολογικά προβλήματα.
Ακόμη κι έτσι όμως, μην περιμένετε να δείτε κάτι το τολμηρό ή κάτι που δεν έχετε ξαναδεί. Από την μέση και μετά η ταινία αρχίζει να χάνει τη γοητεία της, μπαίνει σε αυτόματο πιλότο με την δράση να είναι τουλάχιστον διεκπεραιωτική, και καταλήγει ακριβώς όπως την περιμένει κανείς με τα κλισέ να κερδίζουν στο τέλος στα σημεία.
Η ταινία ξέρει το target group της και γι’ αυτό είναι γεμάτη μόνο με τραγούδια από αγαπημένες για τα παιδιά ποπ σταρς, όπως η Αβρίλ Λαβίν, η G.E.M., η Ντέμι Λοβάτο και η Sia (η οποία φαίνεται να έχει πάρει σβάρνα τις παιδικές ταινίες μετά το «My Little Pony: Η Ταινία» για να προωθήσει τα τραγούδια της). Οι μεγαλύτεροι ίσως βρουν τις στιγμές για να χαχανίσουν με ένα δυο αστεία, αλλά γρήγορα θα τους πιάσει και αυτούς η «κατάρα» της βαρεμάρας και ίσως στο τέλος να δυσκολευτούν να εξηγήσουν στα παιδιά τους τι μπορεί να είναι αυτό το «my trophy boy» που τραγουδούν με τόσο μπρίο και χαρά οι τρεις πριγκίπισσες για τον… πρίγκιπά τους.