Buzz

Ζαν Ντιζαρντέν και Βενσάν Κασέλ μαζί σε γαλλική ρομαντική κομεντί

στα 10

Ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς και οι δύο μαζί ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια μια υπερ-επιτυχημένης χρονιάς.

Ζαν Ντιζαρντέν και Βενσάν Κασέλ μαζί σε γαλλική ρομαντική κομεντί

Ο Τομά Λανγκμάν, ο Γάλλος παραγωγός του «The Artist», δεν πρέπει να έχει δώσει περισσότερες συνεντεύξεις στη ζωή του απ’ ό,τι τώρα, που η ταινία του κυριεύει τον κινηματογραφικό κόσμο, ένα βραβείο τη φορά!

Επί τη ευκαιρία, μαθαίνουμε έτσι και για το επόμενο σχέδιό του, που θα φέρει κοντά το νέο γαλλόφωνο darling, τον «Artist» Ζαν Ντιζαρντέν αυτοπροσώπως, με την κλασική αξία του γαλλικό σινεμά, Βενσάν Κασέλ.

Η ταινία θα είναι ριμέικ του «Un Μoment d'Εgarement», του Κλοντ Μπερί του 1977, που διασκευάστηκε και στην Αμερική το 1984, από τον Στάνλεϊ Ντόνεν, ως «Blame it on Rio». Στην πρώτη ταινία πρωταγωνιστούσαν ο Ζαν-Πιερ Μαριέλ και ο Βικτόρ Λανού, ενώ στη δεύτερη ο Μάικλ Κέιν και ο Τζόζεφ Μπολόνια.

Στην ιστορία, δυο άντρες βλέπουν τη στενή φιλία τους να καταστρέφεται, όταν η έφηβη κόρη του ενός ερωτεύεται τον άλλον.

Παρασκηνιακά, να πούμε ότι ο Λανγκμάν είναι γιος του Κλοντ Μπερί, πράγμα που φέρνει στο μυαλό του παραγωγού μια σειρά από χαριτωμένες συμπτώσεις: «Ο πατέρας μου κέρδισε ένα Οσκαρ το 1965 (για τη μικρού μήκους «Le Poulet»), αλλά δεν είχε αρκετά χρήματα για να ταξιδέψει στην Αμερική και να το παραλάβει κι έτσι του το έστειλαν ταχυδρομικά. Οταν ήμουν 25 χρόνων χάρισε το βραβείο του σε μένα. Επειτα, ο αδελφός μου έβγαινε με τη Μαριόν Κοτιγιάρ όταν εκείνη κέρδισε το Οσκαρ της. Κι έτσι καταλήγω σήμερα να θεωρώ όλα αυτά τα περιστατικά καλούς οιωνούς!»

Βέβαια, σε μια ταινία με πρωταγωνιστές τον Ντιζαρντέν, τον Κασέλ και μια Γαλλίδα υποψήφια λολίτα, δε χρειάζονται και πολλοί οιωνοί για την εξασφάλιση της εμπορικής, τουλάχιστον, επιτυχίας.