Buzz

Και ο Γούντι Αλεν έχει βαρεθεί τις ταινίες της Marvel

στα 10

Μιλώντας πρόσφατα στην πρεμιέρα της ταινίας του «Γυρίσματα της Τύχης» στην Πορτογαλία, ο Αλεν αναφέρθηκε και στην εξάντληση που νιώθει ο κόσμος για τις υπερηρωικές ταινίες.

Και ο Γούντι Αλεν έχει βαρεθεί τις ταινίες της Marvel

Πολλοί είναι αυτοί οι σκηνοθέτες οι οποίοι έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για τις ταινίες της Marvel. Από τον Μάρτιν Σκορσέζε, μέχρι τους Φράνσις Φορντ Κόπολα και τον Γούλιαμ Φρίντκιν, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έχουν μιλήσει όλα αυτά τα χρόνια για τον κορεσμό των υπερηρωικών ταινιών και για το γεγονός πως δεν μπορούν να θεωρηθούν ως τέχνη.

Σε αυτή την λίστα έρχεται να προστεθεί και το όνομα του Γούντι Αλεν, ο οποίος πρόσφατα εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τις ταινίες αυτές. Σε ένα Q&A στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Γυρίσματα της Τύχης» στην Πορτογαλία, ο Αλεν ρωτήθηκε να πει τη γνώμη του για όλη αυτή τη μόδα γύρω από τις ταινίες της Marvel και φαίνεται πως δεν μάσησε τα λόγια του.

«Μόνο θεωρητικά έχω βαρεθεί με τις ταινίες της Marvel γιατί δεν έχω δει ποτέ καμία. Δεν μου αρέσουν αυτοί οι προϋπολογισμοί, είναι μια βιομηχανία που δεν έχει καμία σχέση με τον κινηματογράφο ως μορφή τέχνης», δήλωσε ο Αλεν.

Διαβάστε ακόμα: Βενετία 2023: Αντιδράσεις στην πρεμιέρα της ταινίας του Γούντι Αλεν «Γυρίσματα της Τύχης»

woody allen venice 2023

Νωρίτερα φέτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Μπομ Αϊγκερ, ανακοίνωσε ότι το στούντιο θα απομακρυνθεί από το μοντέλο υπερβολικής κυκλοφορίας των έργων της Marvel. Αυτό οφείλεται στην όχι και τόσο θερμή υποδοχή των τελευταίων ταινιών του σύμπαντος της Marvel από τους κριτικούς, στις λιγότερες εισπράξεις από τις πρόσφατες ταινίες και στη γενική εξάντληση που έχουν όλοι για όλες αυτές τις υπερηρωικές ταινίες.

Η νέα ταινία του Γούντι Αλεν «Γυρίσματα της Τύχης» θα κάνει την πρεμιέρα της στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Σεπτεμβρίου.