Buzz

Τα πράγματα που έκανες σε έφεραν ως εδώ. Τρέιλερ για το «Wild» του Ζαν Μαρκ Βαλέ με την Ρις Γουίδερσπουν

στα 10

Στην νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Dallas Buyers Club», η Γουίδερσπουν διασχίζει την Αμερική με τα πόδια...

Τα πράγματα που έκανες σε έφεραν ως εδώ. Τρέιλερ για το «Wild» του Ζαν Μαρκ Βαλέ με την Ρις Γουίδερσπουν

Μετά τον θρίαμβο του «Dallas Buyers Club», μια ταινία που γυρίστηκε με ελάχιστα χρήματα, αλλά πολύ πάθος και που υπήρξε η απρόβλεπτη επιτυχία στα φετινά Οσκαρ, ο Καναδός Ζαν Μαρκ Βαλέ, θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε ταινία ήθελε.

Το γεγονός ότι διάλεξε το «Wild» μας κάνει να βλέπουμε με άλλα μάτια μια ταινία που εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να θυμίζει υπερβολικά το «Into the Wild» του Σον Πεν, το «127 Ωρες» του Μάικλ Γουίντερμπότομ ή να δείχνει απλά ως μια απόπειρα της Ρις Γουίδερσπουν να κερδίσει ξανά τον τίτλο της σοβαρής ηθοποιού.

Βασισμένο στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Τσέριλ Στρέιντ, «Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail», το οποίο διασκεύασε σεναριακά ο Νικ Χόρνμπι, το βιβλίο αφηγείται την ιστορία της Στρέιντ ξεκινώντας από τη στιγμή που αισθάνεται ότι έχει χάσει τα πάντα στη ζωή της: η οικογένειά της διαλύεται, η μητέρα της πεθαίνει κι ο γάμος της καταστρέφεται. Η Τσέριλ αποφασίζει, μια και δεν έχει τίποτα απολύτως να χάσει, να ξεκινήσει μια μεγάλη διαδρομή, ένα road trip με… τα πόδια, διανύοντας την απόσταση από τη νότια άκρη της Καλιφόρνια στην πολιτεία της Γουόσινγκτον, μόνη της.

2

Η Γουίδερσπουν πιθανότατα ελπίζει πως στο τέλος του δικού της ταξιδιού θα βρίσκεται τουλάχιστον μια υποψηφιότητα για Οσκαρ ή τουλάχιστον η υπενθύμιση πως κάποτε ήταν ηθοποιός που διεκδικούσε βραβεία -και κέρδιζε ακόμη και τα μεγαλύτερα με ρόλους σε ταινίες όπως το «Walk the Line».

Οπως υπόσχεται ο Ζαν Μαρκ Βαλέ, η ερμηνεία της θα ξεπεράσει τις προσδοκίες μας αφού η Γουίδερσπουν «ακολούθησε τις τεχνικές της μεθόδου με τα μαλλιά και το μείκ απ της. Θέλαμε να εκτεθεί, να αφήσει οποιοδήποτε ίχνος ματαιοδοξίας πίσω της, να μην ενδιαφέρεται για την εικόνα της και το έκανε δίχως κανένα δισταγμό. Περιμένετε απλά να την δείτε στην ταινία».

Το πρώτο τρέιλερ μας δίνει μια καλή γεύση τόσο από την ερμηνεία της Γουίδερσπουν όσο κι από το ίδιο το φιλμ και το κάνει να μοιάζει όχι μόνο σαν μια ιστορία επιβίωσης στην άγρια φύση, αλλά και σαν μια υπαρξιακή διαδρομή σε μια απόσταση που δεν είναι μόνο γεωγραφική...

Διαβάστε ακόμη

2