Buzz

Ο Νουρέγιεφ του Ρέιφ Φάινς σηκώνεται από το έδαφος

στα 10

Το «The White Crow», η τρίτη ταινία που σκηνοθετεί ο Ρέιφ Φάινς, με αντικείμενο την ταραχώδη ζωή και καριέρα του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ξεκίνησε γυρίσματα.

Ο Νουρέγιεφ του Ρέιφ Φάινς σηκώνεται από το έδαφος

Ο Ρέιφ Φάινς αναπτύσσει, πια, μια κανονική σκηνοθετική καριέρα που, μετά τον «Κοριολανό» και το «Η Αόρατη Γυναίκα», αποδεικνύει ότι έχει και εύρος και άποψη. Το νέο του σκηνοθετικό πόνημα είναι μια, ξεκάθαρη πια, βιογραφία και μάλιστα του μεγαλύτερου σταρ στην ιστορία του μπαλέτου, του Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

white crow 607

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην επίσημη βιογραφία τού Νουρέγιεφ από την Τζούλι Κάβανα, «Rudolf Nureyev: The Life» - ωστόσο, ενώ το βιβλίο παρουσιάζει, με πλούσιο υλικό και συνεντεύξεις, τη ζωή τού χορευτή απ' όταν γεννήθηκε, σ' ένα τρένο για τη Σιβηρία, ως τις μέρες της δόξας του, όταν χόρευε για τα Κίροφ, όταν αυτομόλησε, όταν έζησε τους μεγάλους του έρωτες, όταν αρρώστησε από τον ιό του AIDS που αποδείχτηκε μοιραίος, η ταινία θα καταπιάνεται μ' ένα από αυτά τα κεφάλαια, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα ποιο.

Δείτε ακόμη: «Bohemian Rhapsody» - Και όμως, αυτός δεν είναι ο Φρέντι Μέρκιουρι

white crow 607

Ο τίτλος της ταινίας είναι «The White Crow» και το ρόλο του Ρούντολφ Νουρέγιεφ έχει αναλάβει ο Ολεγκ Ιβένκο, το σπουδαίο ταλέντο τού κλασικού χορού από το Καζακστάν. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν ως το τέλος Οκτωβρίου και γίνονται στη Ρωσία και στη Γαλλία, σε μέρη που συνδέθηκαν με την πορεία του Νουρέγιεφ, από το Ερμιτάζ (που ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του σε κινηματογραφικό συνεργείο, μετά τη «Ρώσικη Κιβωτό» του Σοκούροφ), στο θέατρο Μαριίνσκι, στη Λα Σαπέλ, στο Λούβρο, στο Παλαί Γκαρνιέ, αλλά και στην Κροατία και τη Σερβία. Στο καστ προστίθενται κι άλλοι εκπρόσωπο της νέας γενιάς του χορού, από τον Σεργκέι Πολούντιν ως τον Γιόχαν Κόμποργκ, παλαιότερα πρώτο χορευτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, την Αναστάζια Μεσκόβα των Μπολσόι και την Ανα Πολικαρπόβα του μπαλέτου του Αμβούργου, αλλά και ηθοποιούς σαν την Αντέλ Εξαρχόπουλος και τον Ραφαέλ Περσονάζ, ενώ και ο ίδιος ο Ρέιφ Φάινς θα κρατά ένα ρόλο. Δείτε παρακάτω την πρώτη φωτογραφία τού Ολεγκ Ιβένκο ως Νουρέγιεφ.

white crow 607

Δείτε ακόμη: To Vanity Fair φωτογραφίζει λαμπερά πρόσωπα στη Βενετία