Φεστιβάλ / Βραβεία

«Where’s my woman?» Τζον Κιούζακ, Μάθιου ΜακΚόναχι, πρώτο κλιπ από το «The Paperboy»

στα 10

Δυο άντρες, ένα κελί και μια ανάκριση είναι το πρώτο δείγμα της νέας ταινίας του «Precious» Λι Ντάνιελς και η ψυχολογική βία έχει χτυπήσει κόκκινο.

«Where’s my woman?» Τζον Κιούζακ, Μάθιου ΜακΚόναχι, πρώτο κλιπ από το «The Paperboy»

Ενας θανατοποινίτης κατάδικος. Μία πλατινέ ξανθιά που πιστεύει στην αθωότητά του και τον ερωτεύεται. Δύο δημοσιογράφοι που τους επιστρατεύει στην έρευνα της υπόθεσης και ο καθένας έχει τα κίνητρά του. Αυτό είναι το «The Paperboy», το μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Πιτ Ντέξτερ που ακροβατεί ανάμεσα σε αστυνομικό νουάρ και ερωτικό θρίλερ.

Αυτή είναι η επιλογή του Λι Ντάνιελς για τη σκηνοθετική επιστροφή του μετά την οσκαρική έκπληξη του «Precious». Αυτή είναι και η ταινία που επιστρατεύει τη Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της φαμ φατάλ: μοιραία ξανθιά, προκαλεί εμμονές και κινητοποιείται από τις δικές της, περιτριγυρισμένη από ένα αξιοσημείωτο καστ: Μάθιου ΜακΚόναχι (ως δημοσιογράφος Γουόρντ Τζέιμς), Ζακ Εφρον (ως ο αδελφός του Τζακ Τζέιμς - ο οποίος ερωτεύεται την ηρωίδα), Τζον Κιούζακ (στο ρόλο του κατάδικου).

Δείτε το κλιπ που μόλις κυκλοφόρησε (και φωτογραφίες στο gallery), λίγες μέρες πριν το «The Paperboy» κάνει επίσημη πρεμιέρα στο 65ο Φεστιβάλ Καννών, διεκδικώντας με αξιώσεις τον φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Να σημειώσουμε πως ο Μάθιου ΜακΚόναχι θα βρίσκεται φέτος στο Διαγωνιστικό Καννών με δύο ταινίες: εκτός από το «The Paperboy» είναι πρωταγωνιστής στο «Mud» του Τζεφ Νίκολς, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.