Buzz

Ο Ντέιβιντ Λέτερμαν σε εμφάνιση έκπληξη στον Τζίμι Κίμελ

στα 10

Με αφορμή το τιμητικό βραβείο «Μαρκ Τουέιν» που θα παραλάβει σε λίγες μέρες, ο Ντέιβιντ Λέτερμαν επέστρεψε για 16 λεπτά στη late night television. Ως καλεσμένος, όχι ως οικοδεσπότης.

Ο Ντέιβιντ Λέτερμαν σε εμφάνιση έκπληξη στον Τζίμι Κίμελ

Ηταν Μάιος του 2015 όταν ο άρχοντας της late night television, ο Ντέιβιντ Λέτερμαν, αποχαιρετούσε για πάντα το «Late Show» του και την τηλεόραση, βγαίνοντας οικειοθελώς στη σύνταξη. Κι αυτό ήταν σημαντικό γεγονός. Οσοι έχουν ζήσει μερικά χρόνια στην Αμερική, δεκαετίες πριν τα torrents και τα δορυφορικά κανάλια έφεραν εικόνα αυτών των νυχτερινών variety shows και στην Ελλάδα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η late night television ήταν πάντα κάτι παραπάνω από μία prime time τηλεοπτική ζώνη. Κάτι πολύ περισσότερο από μέσο για σταρς να διαφημίσουν τις νέες ταινίες τους, ή μουσικούς να πρωτοπαρουσιάσουν τα άλμπουμ τους. Η late night television ήταν το μέρος που γεννιόταν καθημερινά προκλητική, ιερόσυλη κωμωδία. Καθαρόαιμη, ασυμβίβαστη καυστική, σάτιρα. Πάνω από όλα όμως, ήταν τρόπος ζωής. Εβλεπες Ντέιβιντ Λέτερμαν και μετά πήγαινες για ύπνο.

Διαβάστε το αντίο του Flix: Αντίο γίγαντα Ντέιβιντ Λέτερμαν

Με αφορμή όμως το τιμητικό βραβείο που θα του απονείμουν σε λίγες μέρες, το «Mark Twain Prize for American Humor» (πέρσι αν θυμάστε το είδαν δώσει στον Μπιλ Μάρεϊ), ο Ντέιβιντ επέστρεψε στη late night television - αλλά ως καλεσμένος, όχι ως οικοδεσπότης. Ο Τζίμι Κίμελ μετακόμισε το σόου για μία εβδομάδα στη Νέα Υόρκη (και συγκεκριμμένα στο Μπρούκλιν) και τον κάλεσε για να μιλήσουν για όλα: αν βαρέθηκε τη συνταξιοδότηση, πώς περνάει τώρα τον καιρό του, ποια η γνώμη του για τους υπόλοιπους παρουσιαστές της late night tv, για τα δώρα-φάρσες που έχει στείλει σε συναδέλφους του.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Ντέιβιντ Λέτερμαν υπογράφει με το Netflix!

David Letterman Kimmel 607

Για το ότι έστειλε ένα άλογο ως δώρο στον Κόναν Ο' Μπράιαν Ο Κόναν είχε γράψει ένα υπέροχο κείμενο για τον Ντέιβιντ Λέτερμαν όταν ο τελευταίος θα εγκατέλειπε τη late night television. Κι ο Ντέιβιντ που δεν παίρνει ποτέ τον εαυτό του στα σοβαρά αποφάσισε να του στείλει ένα διαφορετικό ευχαριστήριο δώρο. Ενα άλογο που το έλεγαν Ντέιβ. «Το μόνο που είχε να κάνει είναι να το βγάλει στο πλατό. Το άλογο θα έχεζε τη σκηνή, το κοινό θα γέλαγε, θα μου το ξαναφόρτωνε και θα το έστελνε πίσω». Ομως ο Κόναν δεν έπιασε το αστείο. Ηταν αυτό που λέμε showbiz gift, το στέλνεις πίσω! Το κράτησε και όταν πηγαίνει ο ίδιος σε talk shows γκρινιάζει για το πόσο του στοιχίζει. «Δεν το βουλώνει ποτέ για το αναθεματισμένο άλογο!»

Για το τι έκανε αυτά τα 2 χρόνια «Τζίμι... μπορώ να σε λέω "Τζίμι"; Τζίμι, κοιτάς έναν άντρα που γελάει, ενώ εσωτερικά κλαίει. Εδώ και δυο χρόνια ψάχνω ένα πουκάμισο που θα μου στέκεται σωστά αν δεν το βάλω μέσα από το παντελόνι...»

Για το ότι ο Πολ Σέιφερ και η μπάντα του ήταν εκεί Ο Πολ Σέιφερ συνόδευε τα σόου του Ντέιβιντ Λέτερμαν (ως μαέστρος και side kick του κωμικού) για 3 δεκαετίες. Αυτή την εβδομάδα δουλεύει στο Kimmel on Brooklyn. «Tι έγινε Πολ; Δεν μου είπες ότι δουλεύεις εδώ τώρα;» σχολίασε ο Ντέιβιντ γελώντας «ενοχλημένα».

David Letterman Kimmel 607 1

Για τη νέα του εκπομπή στο Netflix απέφυγε να μιλήσει 26 μήνες αργότερα από την συνταξιοδότησή του, ο Λέτερμαν ανακοίνωσε την επιστροφή του. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Netflix, ο Λέτερμαν θα είναι οικοδεσπότης 6 ωριαίων talk shows που το κάθε ένα από αυτά θα αποτελεί εκ βαθέων συνέντευξη μιας προσωπικότητας - με τον τρόπο του Ντέιβ. Τα γυρίσματα θα γίνονται εκτός στούντιο και οι καλεσμένοι δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα.

Συνεχίζει να θεωρεί γελοίο τον Τζίμι Φάλον μετά τη συνέντευξη Τραμπ Ο Λέτερμαν αποφεύγει να σχολιάσει τους υπόλοιπους οικοδεσπότες της νυχτερινής ζώνης. Για τον Στίβεν Κολμπέρ που τον αντικατέστησε είχε διπλωματικά πει «δεν έχω παρακολουθήσει, δεν έχω γνώμη». Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τον Τζίμι Φάλον που, μετά τη συνέντευξη με τον υποψήφιο τότε Ντόναλντ Τραμπ (όπου διαβόητα ασχολήθηκε με το "αν τα μαλλιά του είναι περούκα"), ο Λέτερμαν δεν του έχει καμία εκτίμηση. «Τρέφω μεγάλο θαυμασμό και σεβασμό για όλους, γυναίκες και άντρες, τους οικοδεσπότες της late night TV. Μέχρι και για τον Τζίμι Φάλον, άντε θα τον συμπεριλάβω κι αυτόν» είπε μετά από μία κωμική παύση.

Του λείπει η δουλειά του; «Οχι. Μου λείπει μόνο να φοράω μέικ απ...»

Δείτε και τα 16 λεπτά της συνέντευξης εδώ:

.

Διαβάστε και δείτε κι αυτά: