Φεστιβάλ / Βραβεία

H «Μικρή Αρκτος» της Ελισάβετ Χρονοπούλου στο Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ

στα 10

Μετά την πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας το Σεπτέμβριο του 2015, η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Ελισάβετ Χρονοπούλου ταξιδεύει μέχρι το Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ πριν βγει στις ελληνικές αίθουσες το Μάρτιο του 2016.

Flix Team
H «Μικρή Αρκτος» της Ελισάβετ Χρονοπούλου στο Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ

Η «Μικρή Αρκτος» είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Ελισάβετ Χρονοπούλου, μετά το «Ενα Τραγούδι δεν Φτάνει» του 2003 και το «Ο Ανίβας Προ των Πυλών» του 2011.

Μια ταινία βασισμένη στο «Φοράει Κοστούμι» - το διήγημα που έδωσε και τον τίτλο στο ομότιτλο βιβλίο της που κυκλοφόρησε το 2013 - με μηδαμινό προϋπολογισμό, αλλά τεράστια αποθέματα ανάγκης για να γίνει εδώ και τώρα, με οποιονδήποτε τρόπο, με δύο ηθοποιούς και στο κέντρο της ένα κινηματογραφικό πείραμα που ανέβασε το βαθμό δύσκολίας των γυρισμάτων μετατρέποντάς τα σε μια πραγματική εμπειρία.

Δείτε ακόμη: «Για να λάμψει η αλήθεια, να' ρθει το φως»: Τρέιλερ για τη «Μικρή Αρκτο» της Ελισάβετ Χρονοπούλου

Μικρή Αρκτος 607

Μια εμπειρία όχι μεγαλύτερη από αυτήν που τελικά είναι η «Μικρή Αρκτος», ένα παροξυσμικό love story ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που θέλουν κι αυτοί με οποιονδήποτε τρόπο να αγαπηθούν αλλά δεν μπορούν και έναν κόσμο που εγκλωβισμένος μέσα στο υποκειμενικό του βλέμμα θα προσπαθεί μάταια να δει έστω και για μια φορά την εικόνα ολόκληρη.

Λίγο πριν την έξοδο της στις ελληνικές αίθουσες, η «Μικρή Αρκτος» θα ταξιδέψει μέχρι το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ που φέτος διεξάγεται από τις 29 Ιανουαρίου ως και τις 8 Φεβρουαρίου για να συμμετάσχει στο τμήμα «Νέες Φωνές».

Μικρή Αρκτος 607

Μικρή Αρκτος Παραγωγή: Ελισάβετ Χρονοπούλου, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Σενάριο, Σκηνοθεσία, Μοντάζ : Ελισάβετ Χρονοπούλου / Οργάνωση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Βούλγαρη / Διεύθυνση Παραγωγής: Μάνος Παπαδάκης / Διεύθυνση Φωτογραφίας : Χρήστος Αλεξανδρής / Ηχοληψία, Σχεδιασμός Ηχου : Στέφανος Ευθυμίου / Σύμβουλος Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος : Κατερίνα Σωτηρίου / Μακιγιάζ : Δήμητρα Γιατράκου / Ηθοποιοί: Γιάννης Κοκιασμένος, Σοφία Γεωργοβασίλη, Διώνη Κουρτάκη

Διαβάστε ακόμη:

Μικρή Αρκτος 607