Buzz

Μια βόλτα στην Ακρόπολη: Πρώτη σκηνή από τα «Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου»

στα 10

Ο Οσκαρ Αϊζακ ξεναγεί τουρίστες στην Αθήνα της δεκαετίας του '60, ενώ πάνω στον Παρθενώνα ο Βίγκο Μόρτενσεν και η Κίρστεν Νταντστ ξεκινούν ένα ταξίδι από το αττικό φως στο σκοτάδι του παρελθόντος τους. Δείτε την πρώτη σκηνή που κυκλοφόρησε από τα «Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» του Χοσέιν Αμινί.

Μια βόλτα στην Ακρόπολη: Πρώτη σκηνή από τα «Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου»

Οχι ακριβώς η ταινία που στέκεται αντάξια στο μυθιστορηματικό στρόβιλο της Πατρίσια Χάισμιθ στο ομώνυμο βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1964, τα «Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» του Χοσέιν Αμινί είναι μια «ελληνική ταινία» με μεγάλους σταρς, αφού διαδραματίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της στην Αθήνα και την Κρήτη και βρίσκει τον Βίγκο Μόρτενσεν, την Κίρστεν Νταντστ και τον Οσκαρ Αϊζακ πρωταγωνιστές σε μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου.

Δείτε εδώ το γεμάτο Ελλάδα τρέιλερ του «Two Faces of January».

Η πρώτη σκηνή που κυκλοφορεί ελεύθερη δεν είναι παρά η πρώτη σκηνή της ταινίας, όταν συναντάμε για πρώτη φορά τους ήρωες πάνω στο βράχο της Ακρόπολης, πράγμα που όσο να πεις συγκινεί. Οχι μόνο επειδή ο Παρθενώνας μοιάζει πραγματικά με «κάτι που όταν βλέπεις πρώτη φορά μπορεί να σε κάνει να κλάψεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ξεναγός Οσκαρ Αϊζακ στις συνεπαρμένες από τους ελληνικούς μύθους τουρίστριες, αλλά κυρίως γιατί - αν και αργά - η άδεια που δόθηκε στην παραγωγή να «πατήσει» τον Παρθενώνα είναι με διαφορά η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα από σχεδόν όλες τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού.


Διαβάστε και δείτε ακόμη:

2