Buzz

Το «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε το φωνάζει: έχει hot πρωταγωνιστή!

στα 10

Ο Αντριου Γκάρφιλντ θα τελειώσει τον «Amazing Spider-Man» και… θα κάνει το σταυρό του, παίρνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θρησκευτικό opus του Σκορσέζε.

Το «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε το φωνάζει: έχει hot πρωταγωνιστή!

Μία που μάθαμε ότι το «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε μπαίνει επιτέλους σε στάδιο προπαραγωγής, μία που ανακοινώθηκε το όνομα του νεαρότερου πρωταγωνιστή του: κι αυτός θα είναι ο Αντριου Γκάρφιλντ, γνωστότερος ως άνθρωπος – αράχνη, ο οποίος αναλαμβάνει το ρόλο που ως τώρα ακουγόταν ότι θα ενσάρκωνε ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ.

Ο Γκάρφιλντ θα υποδυθεί τον Πατέρα Ροντρίγκες, έναν Πορτογάλο Ιησουίτη που, στα μέσα του 17ου αιώνα, ταξιδεύει μ’ έναν ακόμα ιερέα στην Ιαπωνία, για να εξακριβώσουν αν, όντως, ο μέντορας του Ροντρίγκες που βρίσκεται εκεί, έχει χάσει την Πίστη του. Οι δύο άνθρωποι του Θεού θα φτάσουν στην Ιαπωνία την εποχή που ο Χριστιανισμός διώκεται βίαια. Το διερμηνέα τους εκεί θα ενσαρκώσει ο Κεν Γουατανάμπι, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του καστ θ’ αποτελείται από Ιάπωνες ηθοποιούς.

Αλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας θα εκτυλίσσεται στα ιαπωνικά, με υπότιτλους, πράγμα εξ ορισμού αντιεμπορικό για το αμερικανικό κοινό. Ο Σκορσέζε όμως δε μοιάζει να πτοείται καθόλου την προοπτική ενός χαμηλού box office: «Η ταινία μου θα απευθύνεται σ’ ένα μικρότερο κοινό, όπως το ‘Shutter Island’, το ‘The Departed’ και το ‘The Aviator’», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Variety, «Αλλά, από την άλλη πλευρά, δεν μπορείς να ξέρεις πώς θ’ αντιδράσει το κοινό, γιατί η ταινία στην ουσία είναι ένα θρίλερ, με την έννοια ότι οι ήρωες ζουν στη μυστικότητα, κρύβονται. Αυτό είναι κάτι που μ’ ενδιαφέρει, είτε πρόκειται για παππάδες, είτε για αστυνομικούς.»

Αν θέλετε να κάνετε τον κόπο, μπορείτε ν’ αναζητήσετε την πρώτη και μοναδική ως τώρα κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Σουσάκου Εντο (που κυκλοφόρησε το 1966 κι όπου βασίζεται η ταινία), το «Silence» του Μασαχίρο Σινόντα, ταινία του 1971.

Διαβάστε περισσότερα για το «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε εδώ.