Buzz

To όνομά του θέλει να είναι Νόλαν. Κρίστοφερ Νόλαν!

στα 10

Το δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του κι από ό,τι φαίνεται το εννοεί: ο Κρίστοφερ Νόλαν θέλει να σκηνοθετήσει μία ταινία Τζέιμς Μποντ. Ακούει κανείς;

To όνομά του θέλει να είναι Νόλαν. Κρίστοφερ Νόλαν!

Ολοι οι προβολείς είναι στραμμένοι πάνω του καθώς περιμένουμε την ολοκλήρωση της Μπάτμαν τριλογίας του με το blockbuster hit του καλοκαιριού «The Dark Knight Rises». O Βρετανός σκηνοθέτης που έχει αποδείξει ότι οι arthouse δημιουργοί μπορούν να επιβάλλουν όραμα στα χιλιοειδωμένα franchise, οφείλει τώρα να σκεφτεί το επόμενο του βήμα. Κι όταν από το «Memento» πας στον Μπάτμαν και πίσω στο «Inceptio», το επόμενο βήμα είναι στοίχημα.

Φήμες τον ήθελαν παλιότερα να αναλαμβάνει την αναβίωση του «Τwilight Zone» και τι δώρο θα ήταν αυτό! Λίγο μετά όμως ανακοινώθηκε ότι σκηνοθέτης στο πρότζεκτ θα είναι ο Ματ Ριβς. Μετά ακούστηκε ότι ο Νόλαν έχει βάλει στο μάτι μία κινηματογραφική βιογραφία του Χάουαρντ Χιουζ (ναι, κι εμείς αυτό σκεφτήκαμε: τι θα έκανε παραπάνω από το «Aviator» του Σκορσέζε;).

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Empire ο Νόλαν αποκάλυψε ότι άφησε αυτό το πρότζεκτ στο ράφι. Ο σκηνοθέτης που αναβίωσε τον Μπάτμαν και τον έφερε σε ισάξια επίπεδα με τις αρχικές ταινίες του Τιμ Μπάρτον (βάζοντας όμως την εντελώς ξεχωριστή δική του υπογραφή στην ανάγνωση του ήρωα), θέλει να ασχοληθεί ξανά με κινηματογραφικούς μύθους.

Το δήλωσε: θέλει να κάνει Τζέιμς Μποντ.

«Είμαι μεγάλος φαν των Μποντ ταινιών από μικρός για αυτό και μιλάω πολύ σοβαρά: θέλω να γυρίσω μία ταινία Μποντ».

Αναρωτιόμαστε ποιος στην MGM ή την Columbia θα είχε αντίρρηση. Κανονικά, μέχρι να προλάβουμε να ανεβάσουμε αυτό το κείμενο στο flix θα έπρεπε να έχει ήδη κυκλοφορήσει το επόμενο που θα επιβεβαιώνει ότι τα στούντιο υπέγραψαν εν λευκώ με τον Νόλαν. Σ' ένα τόσο ταλαιπωρημένο franchise τελευταία, η μόνη εγγύηση είναι οι δημιουργοί του. Και ποιος αμφιβάλει τι μπορεί να κάνει η σκοτεινή φαντασία του Νόλαν στον πιο γοητευτικό κινηματογραφικό πράκτορα όλων των εποχών;

Τίποτα όμως δεν είναι βέβαιο. Ειδικά όταν διαβάζουμε ότι ο Νόλαν είχε συναντηθεί και στο παρελθόν με τους παραγωγούς του στούντιο, αλλά δεν είχαν συμφωνήσει.

«Περιμένω τις σωστές συνθήκες, τη σωστή χρονική περίοδο και τα πράγματα να κάνουν τον κύκλο τους» δήλωσε αινιγματικά για το πότε θα ξαναθέσει το θέμα στην MGM.

Εμείς επιμένουμε: κλείστε τον τώρα!

Διαβάστε τα πάντα για τον Κρίστοφερ Νόλαν και το «The Dark Knight Rises» στο flix!

Διαβάστε τα πάντα για το «Skyfall», τον πολυαναμενόμενο επόμενο Τζέιμς Μποντ σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες.