Buzz

Το MTV ψηφίζει «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» ως την Νο 1 ταινία του 2011

στα 10

Στην εκπνοή του χρόνου όλοι κάνουμε τις λίστες μας (ετοιμαστείτε και για το επίσημο countdown του flix!). Το MTV μαζί με την ιστοσελίδα nextmovie.com έβγαλαν τη δική τους δεκάδα. Στο Νο1 ο Ντέιβιντ Φίντσερ που μοιάζει να κερδίζει κοινό, κριτικούς και χίπστερς!

Το MTV ψηφίζει «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» ως την Νο 1 ταινία του 2011

Δεν έχει βγει ακόμα επισήμως ούτε στις αμερικανικές αίθουσες, αλλά «Το Κορίτσι με το Τατουάζ», το κινηματογραφικό διάβασμα του Ντέιβιντ Φίντσερ στο πρώτο βιβλίο της millenium σουηδικής τριλογίας, κερδίζει συνεχώς έδαφος. Οι κριτικοί παραληρούν, οι φαν αδημονούν με όσα διαβάζουν και οι λίστες με τις ταινίες της χρονιάς αλλάζουν και ανακατατάσσονται.

Μία τέτοια λίστα έφτιαξαν από κοινού το MTV με την nextmovie.com (ενώ σχημάτισαν μία πενταμελή επιτροπή από τους editors τους) και έδωσαν παμψηφεί την πρώτη θέση στο «Girl With the Dragon Tattoo».

«Ερωτευτήκαμε την ταινία - όλοι!» δήλωσε ο Τζος Χόροβιτς από τα MTV news. «Αγαπάμε πολύ τις δουλειές του Ντέιβιντ Φίντσερ και αυτή συγκεκριμένα μας ανατίναξε το μυαλό - όπως και η ερμηνεία της Ρούνεϊ Μάρα. Μία απίστευτη ερμηνεία για έναν τόσο θρυλικό χαρακτήρα. Στεκόμαστε εκστατικοί μπροστά στον κόσμο που δημιούργησε ο Ντέιβιντ Φίνστερ...Το είδος των crime-thrillers στα καλύτερά του!»

To βραβείο παρέλαβε χτες Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου η Ρούνεϊ Μάρα στον αέρα του MTV (μετά από την παρουσίαση της λίστας και με μαγνητοσκοπημένο τον ευχαριστήριο λόγο της).

Η υπόλοιπη δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. Το Κορίτσι με το Τατουάζ
  2. Drive
  3. Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β
  4. Φιλενάδες
  5. Hugo
  6. X-Men: Η Πρώτη Γενιά
  7. The Muppets
  8. 50/50
  9. Οι Απόγονοι
  10. Attack the Block

Διαβάστε περισσότερες λίστες για να ζεσταθείτε μέχρι το επίσημο countdown του flix:

Ο Τζον Γουότερς και οι δέκα καλύτερες ταινίες του 2011

Οι δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου