Buzz

Ο Τιμ Μπάρτον δηλώνει πως «τελείωσε» με την Disney

στα 10

«Μετά το φρικτό μεγάλο τσίρκο του Dumbo, έπρεπε να ξεφύγω», εξομολογήθηκε ο Τιμ Μπάρτον.

Ο Τιμ Μπάρτον δηλώνει πως «τελείωσε» με την Disney

Ηταν πίσω στο 1993 όταν ο Τιμ Μπάρτον συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Οίκο του Ποντικιού, την Disney, αναλαμβάνοντας την παραγωγή της ταινίας «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης». 40 χρόνια, αλλά και αρκετές τελευταίες αποτυχημένες συνεργασίες μετά, ο Μπάρτον λέει πως ήρθε η ώρα να κόψει οποιουσδήποτε δεσμούς με το στούντιο, έχοντας όχι τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μιλώντας στο Deadline ο Μπάρτον είπε πως δεν θέλει να ξαναδουλέψει ποτέ με την Disney ειδικά μετά το «φρικτό τεράστιο τσίρκο» της ταινίας «Dumbo» του 2019. «Προσλήφθηκα και απολύθηκα πολλές φορές σε όλη την καριέρα μου από αυτό το στούντιο. Το θέμα που προέκυψε με τον “Dumbo” είναι ότι με έκαναν να καταλαβω πως οι μέρες μου στην Disney έχουν τελειώσει: συνειδητοποίησα ότι ήμουν ο Ντάμπο, ότι δούλευα σε αυτό το φρικτό μεγάλο τσίρκο και έπρεπε να ξεφύγω. Αυτή η ταινία είναι αρκετά αυτοβιογραφική σε ένα ορισμένο επίπεδο.»

Ο Μπάρτον, πέρα από τον «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» και την τελευταία του ταινία «Dumbo» συνεργάστηκε με την Disney στις ταινίες «Ο Τζέιμς και το Γιγάντιο Ροδάκινο», «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», «Η Αλίκη Μέσα Από τον Καθρέφτη» και το «Frankenweenie».

Διαβάστε ακόμα: Τις Τετάρτες φοράμε μαύρα. Καινούργιο τρέιλερ του «Wednesday» του Τιμ Μπάρτον

tim burton

Ο σκηνοθέτης σχολιάσε επίσης πώς η Disney έχει απομακρυνθεί από μικρότερα έργα για να επικεντρωθεί στα πιο καθιερωμένα franchises των Marvel, Pixar και Star Wars. «Η κατάσταση έχει ομογενοποιηθεί. Υπάρχει λιγότερος χώρος για διαφορετικά πράγματα», δήλωσε. Και δεν έχει καμία όρεξη να κάνει ταινία για το MCU. «Μπορώ να ασχολούμαι με ένα μόνο σύμπαν. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με πολύ-σύμπαντα.»

Και τώρα τι, για τον Μπάρτον; Μπορεί να μην ξέρει ακριβώς τι θα συμβεί στο μέλλον, ωστόσο πιστεύει ότι ούτε οι ανεξάρτητες ταινίες είναι η κατάλληλη οδός. «Εδώ είναι το θέμα: Ανεξάρτητη ταινία, δεν ξέρω να κάνω. Εχω δουλέψει κυρίως με στούντιο, οπότε ποτέ δεν κατάλαβα ποτέ τι είναι μια ανεξάρτητη ταινία.»

Πάντως ο Μπάρτον επιστρέφει σύντομα, αυτή την φορά στη μικρή οθόνη, με τη νέα του σειρά «Wednesday», βασισμένη στο «Addams Family», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 23 Νοεμβρίου.