Buzz

To «They’ll Love Me When I’m Dead» καταγράφει το περιπετειώδες χρονικό της τελευταίας ταινίας του Ορσον Γουέλς

στα 10

Τα παρασκήνια του θρυλικού «The Other Side of the Wind» ξετυλίγονται σε ένα ολοκαίνουργιο ντοκιμαντέρ.

To «They’ll Love Me When I’m Dead» καταγράφει το περιπετειώδες χρονικό της τελευταίας ταινίας του Ορσον Γουέλς

To 2018 μοιάζει να εξελίσσεται ανεπίσημα σε χρονιά Ορσον Γουέλς. Μετά την πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση και πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, «The Other Side of the Wind», στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας, αλλά και το καινούργιο ντοκιμαντέρ του Μαρκ Κάζενς, «The Eyes Of Orson Welles» (το οποίο προβάλλεται στις Νύχτες Πρεμιέρας), σειρά έχει το ντοκιμαντέρ «They’ll Love Me When I’m Dead».

Μια παραγωγή του Netflix, το φιλμ καταγράφει το ταραγμένο παρασκήνιο πίσω από τη δημιουργία του «The Other Side of the Wind». Ο Μόργκαν Νέβιλ (σκηνοθέτης του βραβευμένου με Οσκαρ «20 Feet from Stardom», αλλά και ενός από τα πιο επιτυχημένα εισπρακτικά ντοκιμαντέρ της φετινής χρονιάς, του «Won’t You Be My Neighbor?») αναλαμβάνει να αφηγηθεί την ιστορία του θρυλικού Ορσον Γουέλς τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του. Οχι πια το «παιδί θαύμα» του «Πολίτη Κέιν», το 1970 ο Γουέλς ήταν ένας εξόριστος καλλιτέχνης που φιλοδοξούσε να κάνει το μεγάλο comeback στο Χόλιγουντ με το «The Other Side of the Wind». Για χρόνια, ο Γουέλς πάσχιζε να ολοκληρώσει το φιλμ, το οποίο –διόλου τυχαία– περιστρεφόταν γύρω από έναν σκηνοθέτη που προσπαθεί να ολοκληρώσει την τελευταία του ταινία.

Διαβάστε ακόμη: «High Flying Bird»: Η νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, σύντομα... στο Netflix, σπίτι σας

They’ll Love Me When I’m Dead 607

Ο Γουέλς γύριζε την ταινία κάτω από χαοτικές συνθήκες, με ένα αφοσιωμένο επιτελείο συνεργατών, παλεύοντας ταυτόχρονα με προβλήματα χρηματοδότησης και δεκάδες αναποδιές. Οταν πέθανε το 1985, άφησε πίσω του τελευταία παρακαταθήκη την πιο διάσημη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Για δεκαετίες, τα αρνητικά παρέμεναν σε αποθήκες – μέχρι τώρα.

They’ll Love Me When I’m Dead 607

Και μπορεί, μοιραία, το τελικό αποτέλεσμα της περιπετειώδους αυτής δημιουργίας να αποδείχθηκε κατώτερο του ιλιγγιώδους μύθου της και των εξωφρενικών προσδοκιών, ωστόσο το παρασκήνιο παραμένει συναρπαστικό. Κι αυτό ακριβώς ξετυλίγει το «They’ll Love Me When I’m Dead», με την αποκαλυπτική συμμετοχή στενών συνεργατών του Γουέλς όπως ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, η Ογια Κόνταρ, ο Φρανκ Μάρσαλ και η κόρη του, Μπεατρίς Γουέλς.

Το «They’ll Love Me When I’m Dead» θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix, παράλληλα με το «The Other Side of the Wind», στις 2 Νοεμβρίου.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ στο βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη

They’ll Love Me When I’m Dead 607