Φεστιβάλ / Βραβεία

Tα πρόσωπα του 55oυ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην κάμερα του Flix #2

στα 10

H σύζυγος και ο ανηψιός του Ούλριχ Ζάιντλ, το δίδυμο των Νίκου Νικολόπουλου και Βλαδίμηρου Νικολούζου, ο Γιούρις Κουρσιέτις, ο Ασάφ Κόρμαν και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος: το Flix συναντά τους καλεσμένους του Φεστιβάλ και αφήνει την κάμερα ανοιχτή για τους πάει μια βόλτα στο λιμάνι.

Flix Team
Tα πρόσωπα του 55oυ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην κάμερα του Flix #2

Η κάμερα του Flix συναντά καθημερινά τους καλεσμένους (και τους περαστικούς) του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μιλώντας μαζί τους για τις ταινίες που τους έφεραν μέχρι εδώ, το πως και το γιατί του σύγχρονου σινεμά, τη σχέση τους με το κοινό και όσα συμβαίνουν έξω από τη ζωή στο γύρισμα και τις εντυπώσεις τους από το φεστιβαλικό πυρετό των ημερών.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 55ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Στο δεύτερο βίντεο της εβδομάδας δείτε

  • τη σύζυγο, Βερόνικα Φρανζ και τον ανηψιό Σεβερέν Φιαλά του Ούλριχ Ζάιντλ να μιλούν για το «Καληνύχτα Μαμά» και την προαιώνια ενοχή/έλλειψη επικοινωνίας/μοναξιά της Αυστρίας.

  • τον Νίκο Νικολόπουλο και τον Βλαδίμηρο Νικολούζο να μιλούν για τη σύνθεση, την αποσύνθεση και τη γοητεία του ποιητικού σινεμά με αφορμή το «Πολκ», την πρώτη τους ταινία μεγάλου μήκους.

  • τον Ασάφ Κόρμαν του «Next to Her» να δίνει την πιο χαρακτηριστική εικόνα του πως είναι να ζεις στο Τελ Αβίβ και σε μιάμιση ώρα δρόμο μακριά σου να συμβαίνει μια από τις πιο φρικτές συγκρούσεις στον πλανήτη.

  • τον Γιούρις Κουρσιέτiς να δίνει συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη διεθνή συμπαραγωγή του «Modris» που ξεκίνησε και τελειώσε made in Greece.

  • και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την προβολή των «Τεμπέληδων της Εύφορης Κοιλάδας» στο αφιέρωμα για τα 100 Χρόνια Ελληνικού Σινεμά να σχολιάζει καυστικά από την ελληνική Μακεδονία μέχρι την άγνοια των θεατών.


Δείτε ακόμη: Tα πρόσωπα του 55oυ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην κάμερα του Flix #1: Σύλλας Τζουμέρκας, Λουσί Μπορλετό, Ζελιμίρ Ζίλνικ, Τζόελ Ποτράικους

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του 55ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εδώ

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 55ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς