Buzz

Το «The Theory of Everything» είναι το σίγουρο στοίχημα για τα Οσκαρ

στα 10

Η προβολή του biopic του Στίβεν Χόκινγκ στο Φεστιβάλ του Τορόντο αποθεώνεται από κοινό και κριτική, μαζί κι η ερμηνεία του Εντι Ρέντμεϊν στον κεντρικό ρόλο.

Το «The Theory of Everything» είναι το σίγουρο στοίχημα για τα Οσκαρ

Το «The Theory of Everything», η νέα ταινία του Τζέιμς Μαρς που έχει υπογράψει το αριστουργηματικό και βραβευμένο με Οσκαρ ντοκιμαντέρ «Man on Wire», αλλά και το γοητευτικό «Shadow Dancer», βασίζεται στα απομνημονεύματα της πρώτης του συζύγου, Τζέιν Χόκινγκ, με τίτλο «Travelling to Infinity: My Life With Stephen» και αφηγείται την ιστορία του νεαρού Στίβεν Χόκινγκ, του έρωτά του με τη συμφοιτήτριά του, Τζέιν Γουάιλντ και όλα όσα ακολούθησαν τη διάγνωση που τον καθήλωσε για πάντα στην αναπηρική καρέκλα. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της χτες βράδυ στο Φεστιβάλ του Τορόντο κι επιβραβεύτηκε με το πιο παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα της διοργάνωσης ως τώρα, απ’ όσους τουλάχιστον είχαν τα χέρια τους ελεύθερα από χαρτομάντιλα.

theory of everything toronto 607

Στο Q&A που έγινε μετά την προβολή, παρουσία του Τζέιμς Μαρς, του Εντι Ρέντμεϊν και της Φελίσιτι Τζόουνς που υποδύεται την Τζέιν, ο Ρέντμεϊν περιέγραψε τη διαδικασία της ταινίας ως «μια από τις πιο εκπληκτικές, τρομακτικές και εξαίσιες πηγές έμπνευσης» της ζωής του. Οπως εξήγησε, ο ηθοποιός πέρασε έξι μήνες μελετώντας τα πάντα για τη ζωή του Στίβεν Χόκινγκ, βλέποντας κι ακούγοντας όποια συνέντευξή του μπορούσε να βρει, αλλά γνώρισε τον ίδιο τον επιστήμονα μόνο πέντε μέρες πριν ξεκινήσει το γύρισμα. Κι η συνάντησή τους ήταν καταστροφική! Ο Ρέντμεϊν, γεμάτος τρακ, δεν μπορούσε να σταματήσει να λέει στον Χόκινγκ βιογραφικά στοιχεία για τη ζωή του… Χόκινγκ, πράγμα που τον άφησε, φυσικά, απόλυτα αδιάφορο. Για να σπάσει τον πάγο, δε δίστασε επίσης να του πει ότι είναι κι οι δυο τους Αιγόκεροι, στο οποίο ο Στίβεν Χόκινγκ απάντησε, «είμαι αστρονόμος, όχι αστρολόγος».

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσαν οι συντελεστές, ο Στίβεν Χόκινγκ είδε την ταινία σε μια πρόσφατη ιδιωτική προβολή και, στο τέλος της, η νοσοκόμα του σκούπισε τα δάκρια από τα μάτια. Τόσο συγκινήθηκε κι ικανοποιήθηκε, που έδωσε στην παραγωγή και το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ηχητικό υλικό του, πράγμα που δεν είχε κάνει ως τότε. Εδωσε και στον Τζέιμς Μαρς κάποιου είδους ευλογίες, λέγοντάς του ότι «η ταινία είναι σε γενικές γραμμές ακριβής». Το επόμενο βήμα; Να δούμε εάν ο Στίβεν Χόκινγκ θα εμφανιστεί μαζί με την ομάδα της ταινίας στην οσκαρική τελετή του 2015, όπου το «The Theory of Everything» θα είναι, κατά τα λεγόμενα όσων το είδαν, πρωταγωνιστής.

Διαβάστε περισσότερα για το «The Theory of Everything εδώ.