Buzz

«Εχεις σκεφτεί τι ζώο θέλεις να γίνεις αν μείνεις μόνος;»: Τρέιλερ για το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

Με την ταινία να ετοιμάζεται για την έξοδό της στην Βρετανία και την Ιρλανδία τον Οκτώβριο, παίρνουμε μια καλύτερη γεύση από το φιλμ.

«Εχεις σκεφτεί τι ζώο θέλεις να γίνεις αν μείνεις μόνος;»: Τρέιλερ για το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου

Εφυγε από τις Κάννες με το Βραβείο της Επιτροπής, ήταν μια από τις ταινίες που συζητήθηκαν πολύ στο φεστιβάλ κι αναμφίβολα είναι μια από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

Το «The Lobster» είναι μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ενας απελπισμένος Αντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Δείτε δυο σκηνές από το «The Lobster»

The Lobster 607

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν ο Κόλιν Φάρελ, η Ρέιτσελ Γουάις, η Λεά Σεντού, ο Μπεν Γουίσο, η Ολίβια Κόλμαν καθώς και οι Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια κι ο Γιώργος Λάνθιμος έλεγε στο Flix λίγο μετά την προβολή του στις Κάννες πως αυτή είναι η πιο ρομαντική ταινία που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Και είναι αλήθεια. Το «The Lobster» είναι μαζί αστείο και συγκινητικό, ιδιαίτερο μα και αληθινό, απόλυτα ταιριαστό στο κινηματογραφικό του σύμπαν μα και την ίδια στιγμή, ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην δημιουργική του διαδρομή.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το The Lobster

The Lobster 607

Κάτι που θα το διαπιστώσετε όταν δείτε την ταινία που θα βγει και στις Ελληνικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου από την Feelgood. Προς το παρόν, απολαύστε το τρέιλερ.


Δείτε εδώ το τρέιλερ και με ελληνικούς υπότιτλους:


Δείτε επίσης, το αμερικάνικο τρέιλερ της ταινίας:


Δείτε ακόμη:

The Lobster Greek poster