Industry

«The Inbetweeners»: Αυτή είναι η πιο πετυχημένη ταινία της χρονιάς στη Βρετανία

στα 10

Ηλιος, σεξ, θάλασσα και μερικά αρχαία ελληνικά ερείπια. Η πιο πετυχημένη ταινία του καλοκαιριού στη Βρετανία, διαδραματίζεται στην Κρήτη και έχει για ήρωές της μια παρέα από μεθυσμένα πιτσιρίκια. Ακριβώς ό,τι δεν θα θέλατε να συναντήσετε στις διακοπές σας.

«The Inbetweeners»: Αυτή είναι η πιο πετυχημένη ταινία της χρονιάς στη Βρετανία

Βασισμένο σε μια όχι ακριβώς θεαματικά πετυχημένη τηλεοπτική σειρά, η κινηματογραφική μεταφορά του «The Inbetweeners», είναι μια κωμωδία για τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών στη διάρκεια των διακοπών τους στα Μάλια της Κρήτης, που έσπασε όλα τα εισπρακτικά ρεκόρ το φετινό καλοκαίρι.

Το φιλμ άνοιξε στις βρετανικές αίθουσες στις 17 Αυγούστου, κάνοντας τις καλύτερες εισπράξεις ταινίας που δεν είναι καρτούν από καταβολής του βρετανικού box office. Συγκέντρωσε την πρώτη εβδομάδα προβολής του 32,9 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ το «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» που κρατούσε προηγουμένως το ρεκόρ, κι αφήνοντας πίσω του τα μεγαλύτερα χολιγουντιανά blockbusters της χρονιάς.

Για να κάνετε τη σύγκριση, οι «Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα Νερά» έκαναν την πρώτη εβδομάδα εισπράξεις 18,3 εκατομμυρίων και το «Transformers 3», 16,9 εκατομμύρια. Αν μάλιστα σκεφτείτε ότι το φιλμ κόστισε περίπου έξι εκατομμύρια και παραμένει ακόμη στην κορυφή του βρετανικού box office έχοντας ξεπεράσει ήδη τα εξήντα, πιθανότατα ετοιμάζεται να σπάσει μερικά ακόμη ρεκόρ στην πορεία.

Οσο για το ίδιο το φιλμ, ακόμη κι αν οι κριτικές στη Βρετανία ήταν μάλλον συμπαθητικές, το τρέιλερ μάς προϊδεάζει για ό,τι ακριβώς θα περιμένατε από μια τέτοια κωμωδία. Κορίτσια με μπικίνι, χοντροκομμένα αστεία, χαβαλές και μεθύσια.

Θα μπορούσε να είναι και home movie από τις διακοπές μιας μεγάλης μερίδας Βρετανών νεαρών...