Buzz

Ο Λαρς φον Τρίερ βρήκε τον serial killer του στο πρόσωπο του Ματ Ντίλον!

στα 10

O πρωταγωνιστής του «The House that Jack Built», της νέας ταινίας του Δανού Λαρς φον Τρίερ θα είναι ο Ματ Ντίλον.

Ο Λαρς φον Τρίερ βρήκε τον serial killer του στο πρόσωπο του Ματ Ντίλον!

«Είναι μεγάλη ευχαρίστηση που πετύχαμε να παρουσιάσουμε τον Ματ Ντίλον και τον Μπρούνο Γκανζ ως τους πρωταγωνιστές του "The House That Jack Built". Οι δύο κύριοι υπήρξαν τεράστια κεφάλαια στην κινηματογραφική μου ανάπτυξη. Εκτός από ένα ζευγάρι που αφήνει εποχή, είναι θαυμάσιοι ηθοποιοί και ταιριάζουν οργανικά στην κινηματογραφική μου οικογένεια. Ανυπομονώ να να δουλέψω και με τους δύο.»

Με αυτά τα λόγια ο Λαρς φον Τρίερ ανακοίνωσε τους πρωταγωνιστές της νέας του ταινίας, «The House That Jack Built», φέρνοντας τον Ματ Ντίλον πρωταγωνιστή μετά την επιτυχία του «Wayward Pines» και τον Μπρούνο Γκαντζ σε ακόμη μια εκλεκτική συμμετοχή του στην αρένα του ευρωπαϊκού σινεμά.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Λαρς Φον Τρίερ: «Αυτή την εποχή νιώθω σκατά. Κλαίω και κλαίω και κλαίω συνέχεια...»

Lars von Trier 607

Η ταινία, η οποία αρχικά προοριζόταν για τηλεοπτική σειρά (μέχρι που τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τρίερ αποφάσισε να τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη), θα περιγράφει τη δράση ενός κατά συρροή δολοφόνου από τη δική του οπτική γωνία, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα δέκα με δώδεκα ετών. Φυσικά, μην περιμένετε ένα παραδοσιακό θρίλερ από έναν σκηνοθέτη που αρέσκεται να φέρνει σε άβολη θέση το κοινό του.

Η παραγωγός του Λουίζ Βεσθ περιγράφει το «The House That Jack Built» ως «μια ταινία για serial killer όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Ο Τρίερ θέλει να έχει τη δυνατότητα να την αλλάζει ανάμεσα στις περιόδους των γυρισμάτων γιατί όταν θα έχουμε ολοκληρώσει τον βασικό κορμό της ταινίας το φθινόπωρο, τότε θα ξεκινήσει το μοντάζ και θα δει πώς θα συνδυάσει τους φόνους». Και συνεχίζει: «Την αποκαλεί τα πέντε περιστατικά, κάτι το οποίο αναφέρεται στις υποθέσεις των δολοφονιών, και ανάμεσα έχει υλικό που θα συνδέει την ιστορία, με τρόπο παρόμοιο με το “Nymphomaniac”».

Το φιλμ θα έχει προϋπολογισμό 8.7 εκατομμύρια δολάρια.

Να θυμίσουμε ότι ο Τρίερ είχε και στο παρελθόν καταπιαστεί με κατά συρροή φόνους, στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, το εικονοκλαστικό «Στοιχείο του Εγκλήματος» του 1984, που τον έβαλε δυναμικά στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη. Οσο για τη νέα του κινηματογραφική πρόκληση, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2018.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: