Buzz

Με φόρα για τα Οσκαρ το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

To «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου με τους Ολίβια Κόλμαν, Εμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις έχει ημερομηνία. Βγαίνει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου, ακριβώς πάνω στην οσκαρική περίοδο.

Με φόρα για τα Οσκαρ το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου
Ο Γιώργος Λάνθιμος με τη Ρέιτσελ Βάις

Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Σε κάθε περίπτωση, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Η ευθραυστη Βασίλισσα Αν καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν. Οταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της...

Αυτή είναι η νέα σύνοψη του «The Favourite», της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου που έρχεται μετά το «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» για να μετακινήσει ελαφρώς τις διαθέσεις στο σινεμά του, εδώ σε ένα σενάριο που δεν υπογράφει ούτε ο ίδιος ούτε ο Ευθύμης Φιλίππου, αλλά οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα. Η ταινία ανακοινώθηκε πως θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight, διεκδικώντας μια θέση στην οσκαρική κούρσα.

Διαβάστε ακόμη: Η Ρέιτσελ Βάις συγκρίνει το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου με το «Ολα για την Εύα»

The Favourite

«Θα έλεγα ότι είναι κωμωδία. Νομίζω ότι θα έλεγε ότι είναι κωμωδία. Είναι αστείο. Είναι διαφορετικό, με την έννοια ότι δεν πρόκειται για έναν φανταστικό κόσμο, σχεδόν όλα αυτά συνέβησαν πραγματικά. Υπάρχουν μερικά πράγματα που αποτελούν όνειρο, αλλά πρόκειται για βρετανική Ιστορία, οπότε δεν είναι απλά μια λανθιμική δυστοπία ή ένα παραμύθι», έχει δηλώσει στο παρελθόν η Ρέιτσελ Βάις που είχε συνεργαστεί με τον Γιώργο Λάνθιμο στο «The Lobster».

Αν η Fox επιλέξει φεστιβαλικό κύκλωμα για να ξεκινήσει η καριέρα της ταινίας, τότε δεν αποκλείεται να δούμε την ταινία στο Φεστιβάλ της Βενετίας το Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη

The Favourite Poster 607