Buzz

Πέντε φορές που τα τραγούδια των Cranberries στοίχειωσαν την οθόνη

στα 10

Με αφορμή τον πρόωρο χαμό της τραγουδίστριας του συγκροτήματος, Ντολόρες Ο’ Ριόρνταν, θυμόμαστε μερικές από τις σκηνές εκείνες όπου τα τραγούδια της σημάδεψαν το σινεμά.

Πέντε φορές που τα τραγούδια των Cranberries στοίχειωσαν την οθόνη

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της ροκ / ποπ μουσικής, η Ντολόρες Ο’ Ριόρνταν πέθανε στο Λονδίνο χτες, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, σε ηλικία μόλις 46 ετών. Τραγουδίστρια, συνθέτης και στιχουργός, η Ιρλανδέζα μουσικός συνδέθηκε κυρίως με το συγκρότημα των Cranberries, με το οποίο σημάδεψε ανεξίτηλα τη δεκαετία του ’90 και, κυρίως, την εφηβεία όσων μεγάλωσαν σ’ αυτήν. Τα αίτια του ξαφνικού θανάτου της δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η τεράστια επιτυχία των Cranberries, με τραγούδια όπως το «Zombie», το «Dreams» και το «Linger», δεν θα μπορούσε παρά να μεταφερθεί και στο σινεμά (αλλά και στην τηλεόραση), όπου κομμάτια τους συνόδευσαν το σάουντρακ πολυάριθμων ταινιών, τόσο διαφορετικών μεταξύ τους όσο το «Mission: Impossible», το «You’ve Got Mail» και το «Chungking Express».

Διαβάστε ακόμη: Βλέπουμε τον «Δράκουλα των Εξαρχείων» για ένα ακόμη βράδυ με τον Τζίμη Πανούση

Dolores O’Riordan 607

Σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μοναδική φωνή της Ντολόρες Ο’ Ριόρνταν, διαλέξαμε μερικές χαρακτηριστικές στιγμές όπου τραγούδια των Cranberries στοίχειωσαν το σινεμά, ερμηνευμένα όχι μονάχα από την ίδια, αλλά ενίοτε και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

You’ve Got Mail (1998) της Νόρα Εφρον: «Dreams»

Το πρώτο single και μεγάλο χιτ του συγκροτήματος βρήκε τη θέση του στη ρομαντική κομεντί της Νόρα Εφρον, συνοδεύοντας τις εξομολογήσεις της ηρωίδας Μεγκ Ράιαν.


Chungking Express (1994) του Γουόνγκ Καρ-γουάι: «Dreams»

Σε μια από τις ωραιότερες (αν όχι και την καλύτερη) διασκευές που έγιναν ποτέ σε τραγούδι των Cranberries, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Φέι Γουόνγκ δίνει τη δική της εκδοχή του «Dreams» στα καντονέζικα.


Clueless (1995) της Εϊμι Χέκερλινγκ: «Away»

Μια από τις ταινίες που εκπροσωπούν όσο λίγες την ποπ κουλτούρα των ’90s, το «Clueless» δεν θα μπορούσε παρά να φιλοξενεί αναφορές στη μουσική των Cranberries - και όχι μόνο στο σάουντρακ.



Sound of My Voice (2011) του Ζαλ Μπατμανγκλίτς: «Dreams»

Πριν περάσει στην τηλεόραση, ως δημιουργός του «The OA», ο Ζαλ Μπατμανγκλίτς έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με αυτήν εδώ τη μυστηριώδη ανεξάρτητη ταινία, όπου η ηρωίδα (Μπριτ Μάρλινγκ) θυμάται τη ζωή της, πριν μπλέξει στα δίχτυα μιας αίρεσης, τραγουδώντας το «Dreams».


Butterfly Kiss (1995) του Μάικλ Γουιντερμπότομ: «No Need to Argue»

Σε μια από τις πρώτες και πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του τότε ακόμη ανερχόμενου Μάικλ Γουιντερμπότομ, η οποία φιλοξενούσε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα τραγούδια του συγκροτήματος στο εξαιρετικό του σάουντρακ, το «No Need to Argue» σημάδεψε μοναδικά το σπαρακτικό φινάλε του παράδοξου αυτού λεσβιακού ρομάντζου.


Διαβάστε ακόμη