Buzz

That's what I'm talking about: ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ γυρίζει το «spiritual sequel» του «Dazed and Confused»

στα 10

Οσο το «Boyhood» συνεχίζει να κερδίζει κοινό, κριτικούς και να συγκεντρώνει βραβεία στο δρόμο προς την οσκαρική κούρσα, ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ προχωρά με αυτοπεποίθηση στην επόμενη ταινία του. Και με ενθουσιασμό ακούμε ότι το βλέπει ως «πνευματικό αδελφάκι» του «Dazed and Confused»!

That's what I'm talking about: ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ γυρίζει το «spiritual sequel» του «Dazed and Confused»

Alright, alright, alright... φρένο στον ενθουσιασμό: ο Μάθιου ΜακΚόνεχι και η παρέα του «Dazed and Confused» που στιγμάτισε κινηματογραφικά την ενηλικίωσή μας δεν επιστρέφει. Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ επιστρέφει με μία ταινία που κάνει και πάλι focus σ' ένα άθλημα, ως αφορμή για να εξετάσει ήρωες, παρέες, σύμβολα, αμερικάνικα όνειρα - κι όχι μόνο. Αν στο «Dazed and Confused» το (καμμένο) μυαλό των ηρώων ήταν στο ποδόσφαιρο, εδώ ο Λινκλέιτερ εστιάζει στο μπέιζμπολ. Στην ουσία, δηλαδή επιστρέφει στο κολλεγιακό πρότζεκτ που ήθελε να κάνει εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ δεν έβρισκε την ευκαιρία.

Το «That's What I'm Talking About» θα ακολουθεί μία παρέα πρωτοετών κολλεγιόπαιδων, οι οποίοι εκτός από τις δοκιμασίες μέσα στο γήπεδο του μπέιζμπολ έχουν να περάσουν κι άλλα τεστ: αυτά των συναθλητών και συγκατοίκων τους στο σπίτι της αδελφότητας που παρτάρει σαν να μην υπάρχει αύριο. Για αυτό και ο Λινκλέιτρ μιλά για «πνευματικό σίκουελ» του «Dazed and Confused»: ποτά, ντραγκς, σεξ και... λίγο από μπέιζμπολ αυτή τη φορά.

Ο ίδιος ο Λινκλέιτερ υπήρξε αθλητής στο κολλέγιο, οπότε το σενάριο αναμένεται να έχει φιτραριστεί μέσα και από τις δικές του μνήμες και να σερβιριστεί με τον σήμα-κατατεθέν τρόπο του: στιγμές ειλικρίνειας, κωμωδίας, αμηχανίας, αληθινής ζωής.

Παρόλο που αρκετοί από το καστ θα είναι πρωτοεμφανιζόμενοι, σήμερα μαθαίνουμε ότι ο Λινκλέιτερ έχει βρει το πρωταγωνιστικό του τρίο: το γιο της Γκόλντι Χόουν και του Κερτ Ράσελ, Γουάιτ Ράσελ («22 Jump Street», «We Are What We Are») τον Μπλέικ Τζένερ από το «Glee» και τον πιο πρόσφατο «Teen Wolf», Τάιλερ Χέκλιν.

wyatt russell 607 O Γουάιτ Ράσελ, γιος της Γκόλντι Χόουν και του Κερτ Ράσελ

Blake Jenner Ο Μπλέικ Τζένερ του Glee

Tyler Hoechlin O Tάιλερ Χέκλιν του «Teen Wolf» σε φιλικό αγώνα μπέιζμπολ

Οι Τζένερ και Χέκλιν έχουν υπάρξει αθλητές στα σχολικά και κολλεγιακά τους χρόνια (ο Χέκλιν μάλιστα είχε περάσει στην κυρίως ομάδα μπέιζμπολ του Arizona State University), ενώ ο Ράσελ υπήρξε επαγγελματίας παίκτης του χόκεϊ πριν το γυρίσει στην ηθοποιΐα ακολουθώντας τα χνάρια των γονιών του. Ο παππούς του όμως, ο ηθοποιός Μπινγκ Ράσελ (πατέρας του Κερτ) ήταν και ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ των Portland Mavericks.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την πλοκή ή το για το πότε και που θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Οταν το Flix επικοινώνησε μαζί του πριν από 15 μέρες για την πρεμιέρα του «Boyhood», μας είπε ότι βρισκόταν ακόμα σε ρεπεράζ.

Ανυπομονούμε!

Διαβάστε περισσότερα για τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ: