Buzz

«Ξέρεις τι πάει στραβά σ'αυτή τη χώρα;». Tρέιλερ για το «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου

στα 10

Η απάντηση βρίσκεται στο 01.18 του τρέιλερ της νέας ταινίας του Αλέξη Αλεξίου που μόλις κυκλοφόρησε...

«Ξέρεις τι πάει στραβά σ'αυτή τη χώρα;». Tρέιλερ για το «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου

Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.

Πιο κοντά στην έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξη Αλεξίου, επτά χρόνια μετά την «Ιστορία 52», έρχεται να αποκαλύψει ακόμη περισσότερα από τα μυστικά της με το πρώτο τρέιλερ που βγήκε στη δημοσιότητα και αποδεικνύει πως ό,τι συμβαίνει αυτήν την «Τετάρτη 04:45» δεν είναι μια απλή ιστορία ζωής και θανάτου, αλλά μια αντίστροφη μέτρηση επιβίωσης σε έναν κόσμο φωτισμένο από νέον και πιο σκοτεινό και από τη νύχτα που σκεπάζει τα πάντα.

Με τη φωτογραφία του Χρήστου Καραμάνη να προκαλεί το θαυμασμό και τη σκηνοθετική δεξιότητα του Αλέξη Αλεξίου να οργανώνει ένα νεο-νουάρ με φόντο την Αθήνα της κρίσης, ας είμαστε έτοιμοι για να επιβεβαιώσουμε πως αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι μια ελληνική ταινία από αυτές που θέλουμε να δούμε ΤΩΡΑ.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου.


Το «Τετάρτη 04:45» θα βγεί στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Μαρτίου από τη Feelgood Entertainment.

Διαβάστε ακόμη: