Buzz

Η ταινία «Ράφτης» ετοιμάζεται για τρεις προβολές στην Αμερική

στα 10

Η ταινία της Σόνια Λίζα Κέντερμαν «Ράφτης» ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό υπερατλαντικό «ταξίδι», αυτή την φορά στην Αμερική για τρεις ειδικές προβολές

Η ταινία «Ράφτης» ετοιμάζεται για τρεις προβολές στην Αμερική

Η ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. ανακοινώνει, πως μετά την υποδοχή της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σε 46 διεθνή Φεστιβάλ ανά τον κόσμο, η ταινία της Σόνια Λίζα Κέντερμαν «Ράφτης» ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό υπερατλαντικό «ταξίδι», αυτή την φορά στην Αμερική. Εκεί, το διάστημα Μαρτίου - Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν τρεις ειδικές προβολές της ταινίας.

Η πρώτη θα γίνει στις 18 Μαρτίου στο Stavros Niarchos Foundation Manhattan και αποτελεί συνεργασία του Ιδρύματος Νιάρχου στην Αμερική με το Hellenic Film Society στη Νέα Υόρκη.

Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου στο Σικάγο, στο σινεμά του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Την συνδιοργανώνουν τα τμήματα Film and Media και το Greek Modern Studies του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Την προβολή θα ακολουθήσει masterclass.

Η τρίτη είναι προγραμματισμένη για τις 13 Απριλίου στο Σαν Φρανσίσκο, σε συνδιοργάνωση της Faye Mellos και του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο. Και οι τρεις προβολές είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Ράφτης Γυρίσματα 607

Ο «Ράφτης» έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Ταλλίν (Tallinn Black Nights Film Festival - First Feature Competition) και στην συνέχεια συμμετείχε σε άλλα 45 φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κέρδισε 3 βραβεία (Greek Film Fipresci Prize - ERT Award for a Greek Film - Youth Jury Award).

Πήρε διανομή σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γερμανία (Neue Visionen - ήταν box-office hit 70.000 εισιτήρια), Ισπανία, Χογκ Κογκ, Τουρκία, Αυστρία και στην Ιαπωνία (Shochiku ήταν box-office hit 75.000 εισιτήρια και υποψήφια για Βραβείο (Όσκαρ) καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στην Ιαπωνική ακαδημία κινηματογράφου -- μαζί με James Bond - Dune - Nomadland - Minari).

Προβάλλεται στις πλατφόρμες Amazon Prime, Apple tv, HBO & Mubi σε διάφορα territories.

Το επόμενο διάστημα θα προβληθεί σε Σλοβενία - Κίνα - Ταϊβάν - Βραζιλία - Νότια Κορέα και Ελβετία.

Ράφτης Αφίσα