Φεστιβάλ / Βραβεία

Tα Οσκαρ έχουν οικοδεσπότη. Και το όνομα αυτού...

στα 10

... Σεθ ΜακΦάρλεϊν. Για όσους δεν τον γνωρίζετε είναι ο δημιουργός του τηλεοπτικού «Family Guy» και ο σκηνοθέτης του «Ted». Για κάποιους αρκετά διαπιστευτήρια για το πιο δύσκολο ρόλο οικοδεσπότη της χρονιάς!

Tα Οσκαρ έχουν οικοδεσπότη. Και το όνομα αυτού...

«Είμαστε ενθουσιασμένοι να έχουμε τον Σεθ ΜακΦάρλεϊν για οικοδεσπότη των Οσκαρ. Οι ικανότητες του ως performer ταιριάζουν με την ιδέα μας να κάνουμε το σόου διασκεδαστικό και φρέσκο».

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση της Ακαδημίας που βρήκε στο πρόσωπο του δημιουργού του τηλεοπτικού «Family Guy» αυτό που για χρόνια παλεύει. Δηλαδή έναν οικοδεσπότη με πνεύμα, ευφυία, σχετικά άγνωστο ως πρόσωπο αλλά γνωστό για τη δημιουργικότητά του.

«Είναι ένα συναρπαστικό προνόμιο να μου ζητηθεί να γίνω ο οικοδεσπότης των Οσκαρ», δηλώνει ο ΜακΦάρλεϊν. «Οι δύο σκέψεις μου όταν έμαθα τα νέα ήταν πρώτον να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ προκειμένου να σταθώ στο ύψος των προκατόχων του τίτλου και δεύτερον να μην ανακαλύψουν εκ των υστέρων πως νόμιζα ότι ήμουν οικοδεσπότης στο "Charlie Sheen Roast"»

Καταλάβαμε. Η απονομή θα είναι γεμάτη από inside jokes που θα καταλαβαίνουν μόνο οι Αμερικάνοι ή, άντε και οι γνώστες της αμερικανικής ποπ κουλτούρας, αλλά και μια υπόσχεση πως μετά το φιάσκο της Αν Χάθαγουεϊ και του Τζέιμς Φράνκο το 2011 και το ολίγον ξαναζεσταμμένο φαγητό του Μπίλι Κρίσταλ πέρσι, η Ακαδημία είπε να αρχίσει να εμπιστεύεται τα πραγματικά φρέσκα κωμικά ταλέντα της.

Ο ΜακΦάρλεϊν, εκτός από σεναριογράφος και σκηνοθέτης (το «Ted» τον εκτίναξε σε φήμη και κασέ) υπήρξε επιτυχημένος οικοδεσπότης του «Saturday Night Live» το Σεπτέμβριο, stand up κωμικός με sold out ιστορικό και τραγουδιστής με υποψηφιότητες για Grammy.

Δηλαδή ένα ολοκληρωμένο ταλέντο, ικανό να απογειώσει την 85η Απονομή των βραβείων Οσκαρ που θα γίνει φέτος στις 24 Φεβρουαρίου.

Ανυπομονούμε για το αποτέλεσμα...